Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Odpadlice ze seriálového megahitu Hra na oliheň je absolutní hvězdou modelingu i Instagramu

26. října 2021 | 06:00

Chytlavost a promyšlené zvraty na konci dílů, které vás přinutí se ihned podívat na další díl. Zdánlivě nevinné dětské hry, do kterých se zapojila po uši zadlužená skupina lidí, mají dát šanci na lepší život. Na lepší život vzhledem k astronomické peněžní výhře, ve které by se dalo koupat – je však vykoupena smrtí! To je globální seriálová senzace z dílny Netflix, po které všichni šílí. A teď šílí nejen po samotném ději, nýbrž i po hercích, konkrétně po hlavní ženské roli – kapsářce Kang Sae-byeok. V reálném životě však představuje pravý opak…

V debutu oslnila

Nejeden by poznal, že půvabná sedmadvacetiletá modelka a herečka HoYeon Jung pocházející ze Soulu v Jižní Koreji si prošla hereckým křtem ohněm. Ve Squid Game (Hra na oliheň) ztvárnila mladou ženu, na kterou je zpočátku upřen zrak jako na kapsářku, samotářku i tajnůstkářku bezradně plující svým nicotným životem. Učarovala svou ojedinělou ohnivostí, vzdorem i uhrančivým pronikavým pohledem v kontrastu s panenským vzhledem. Její počáteční nemorální obraz se však postupně vyvíjí, protože je podpořen excelentním hereckým výkonem v klíčových momentech seriálu.

Jak se ale dostala od přehlídkového mola k hereckému debutu? Čas strávený cestováním za prací v modelingu propůjčila sledování filmů, kterými si zpříjemňovala lety či pobyty v hotelích. Dále pak přemýšlela o svém životě. „Čím dál tím více jsem přemýšlela o sobě, o svém vztahu obecně k lidstvu. Kdo jsem? Co znamená být člověkem? Potřeba odpovědět si na tyhle otázky mě přivedla k herectví,“ říká o svých začátcích talentovaná HoYeon Jung.

Hvězda značek módních velikánů

Její doménou je tedy svět modelingu. Za to, že v něm uspěla, však nevděčí žádné modelingové agentuře, nýbrž pouze vlastnímu úsilí, přesvědčení a touze jít si tvrdě za svým. Stejně tomu bylo u jejího druhého seriálového já…

Výčet jejích úspěchů mluví sám za sebe. V roce 2013 se stala součástí oblíbené modelingové reality show s názvem Korea hledá topmodelku, kde si vybojovala úctyhodné druhé místo. Procházela se po mole i při nejdůležitějších světově uznávaných dnech módy, prezentovala ty nejluxusnější značky, jako jsou kupříkladu Fendi, Max Mara, Tory Burch, Dolce & Gabbana, Miu Miu, Chanel či Louis Vuitton. Francouzskou oděvní značku však zaujala natolik, že je dnes její globální ambasadorkou pro módu, hodinky a šperky.

Na její fotky z přehlídkových mol se můžete podívat v naší fotogalerii: 

Francouzský módní dům tuto novinku oznámil na počátku října na svém instagramovém účtu prostřednictvím fotky HoYeon Jung. Na sobě měla sněhově bílý kabátek oversized střihu se zdobnými elegantními zlatými knoflíky. Čirou noblesu pak doplnily lodičky s ostrou špičkou a černá kabelka s řetízkovým řemínkem. U fotografie bylo uvedeno prohlášení Nicolase Ghesquièreho, kreativního ředitele značky: „Okamžitě jsem se zamiloval do jejího velkého talentu a do úžasné, fantastické osobnosti a těším se, až zahájíme novou kapitolu cesty, která začala s Louis Vuitton už před pár lety.

Přes 22 milionů sledujících

Její herecký talent i atypický korejský vzhled pobláznily svět natolik, že se stala miláčkem sociální sítě Instagram. Na svém účtu má přes neuvěřitelných 22 milionů sledujících a toto číslo stále stoupá výše. O HoYeon ještě hodně uslyšíme!

Autor: Žaneta Podlahová