Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tyhle trendy udeří s podzimem! Které ale budete chtít nosit už teď?

  • Tyhle trendy udeří s podzimem! Které ale budete chtít nosit už teď?
    18. srpna 2022 | 06:00

    Příval energie. Tak by se daly shrnout první ochutnávky nových podzimních kolekcí, které už mají v obchodech svou pevnou pozici, jež se zanedlouho ještě zintenzivní. Vyznívají totiž optimistickým nádechem, touhou po lepším životě, kdy designéři dali sbohem mdlé a ryze pohodlné módě se značným závanem domácího komfortu. Na druhou stranu praktičností, pohodlím, nadčasovostí ani letos nebude působivost kolekcí vykoupena.

    Naopak, široká veřejnost se bude moct těšit z reálně nositelných kolekcí, jež budou doprovázet denní rutinu i společenské aktivity. Pokud jsme si totiž z minulých dlouhých měsíců něco odnesly, tak komfort, ale i optimismus. Optimismus, který bude hýřit barvami, třpytem i leskem za doprovodu pohodlných a praktických oděvů. Avšak bude to ve zbrusu nové iteraci. Módo, bav nás a dodej nám zpět náladu na maximum!

  • Barvám neutečeš

    Terapie barvami. Tak by se daly nazvat kolekce světových návrhářů, u nichž sytost pozitivních barevných tónů ovládla přehlídková mola. Nikdy jsme ji nepotřebovali více, protože má pozitivní vliv na naše fyzické i duševní zdraví. A tak vedle klasické černé, tlumené khaki i zemité hnědé přichází kanárkově žlutá, svítivě pomerančová, přesycená fialová či modrá, ale především opravdu sytě růžová. Ta je už nyní středobodem zájmu aneb Barbiecore trend boří ostatní aktuální trendy. Estetika, jež odráží načančanou panenku Barbie, se vyvíjí léta, avšak letos udeřila ve vší parádě. Více o tomto žhavém trendu se dozvíte v našem článku zde:  

  • Síla oversized

    Neexistuje flexibilnější oděv, než je kalhotový kostým. Prošel si totiž značnou obměnou v závislosti na aktuálním dění i trendech a vyznívá tolik uvolněným dojmem, tolik stylovým! Kancelářská nuda je tak (doufáme) navždy zapomenuta. Místo upnutých kalhot s puky v kombinaci s vypasovaným sakem v nenápadných barvách přichází éra oversized sak s dominantními ramenními vycpávkami i širokých kalhot. Protože i ženy mají ramena! Éra, která dost možná přišla s návrhářkou Victorií Beckham, nás letos naučí i vrstvení. Abyste totiž dosáhla většího komfortu a stylu zároveň, zvolte pod sako úpletový svetr místo fádní kancelářské košile. K vrstvení přidejte zářivé barvy a máte tu nadčasovou uniformu (v tom nejlepším slova smyslu) vhodnou do kanceláře i na večerní drink. A dost možná v ní ulovíte nejen dobrý drink, ale i muže snů, protože kostýmky jsou zatraceně sexy! A vůbec, kostýmky můžete vytáhnout podle rtuti teploměru už nyní, svůj úpletový svetr si však schovejte na horší časy.

    Tip na video: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo baculkám i štíhlým dámám? Na to se podívejte v Souboji velikostí S vs. XL!

    Video se připravuje ...
    Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

  • Kožené radosti

    Kožený vypasovaný křivák je první svrchník, po kterém saháme při chladnějším počasí v létě nebo večer – k dlouhým maxi šatům. Protože neznáme dokonalejší souhru než právě onu kombinaci drsného vršku, který vyrovnává romantický vzhled šatů. Na počátku podzimu dost možná uvítáme jeho oversized střih, do kterého se vejde pořádně huňatý svetr. A právě volný střih těchto nepostradatelných kožených bund bude udávat hlavní trendy – stejně tak jako kožené bombery.

  • Párty třpyt

    Vypadá to slibně! Konečně si budeme moct vychutnat plesovou sezonu i bujaré večírky v plné kráse bez pandemických opatření. Sezona bude ve znamení lesku a třpytu. Na scénu totiž přichází noblesa, šarm, glanc hedvábných šatů inspirovaných nočním negližé, ale především vše, co se třpytí. Od malých doplňků přes párty šaty až po jehlové podpatky! 

  • Divočina

    Z nudy nás vytáhnou nejen syté barvy pozitivní palety, ale i rozverné vzory. Budou opřeny o nejrůznější geometrické tvary či vzory orientu, v kurzu však bude především zvířecí reliéf. Leopardí, hadí či zebří vzor se převtělil z nevkusu v cosi mimořádně exkluzivního s puncem vytříbené elegance. Bude se vyjímat především na šatech, topech a sukních! 

    Tak co, těšíte se, stejně jako my, na hravou podzimní jízdu?

    Vybírejte stylové podzimní oblečení na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.