Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Než přijde podzim: Oblékněte šaty, které sluší skoro všem! Proto je milujeme téměř 50 let

2. srpna 2022 | 06:00

Honba za variabilními a univerzálními šaty? Kdeže! Už dávno jsou tři prototypy, které uchlácholí plejádu žen nejrůznějších tvarů i velikostí. Ať už se jedná o ikonické malé černé, košilové nebo zavinovací šaty. A právě poslední jmenované jsou našimi dnešními hrdinkami. Je ale třeba vědět, jak na ně! Protože jak tomu bývá, i u předem jasné volby je třeba zohlednit svou postavu. Jaké si vybrat tak, aby slušely právě vám?

Ano, bezmála 50 let! Tolik bude legendárním zavinovacím šatům od dob jejich největší slávy. Tu jim propůjčila Diane von Fürstenberg, návrhářka belgického původu, která je představila v 70. letech americké veřejnosti, ačkoliv se objevily již několik dekád před její osudovou přehlídkou. Toužily po nich všechny Newyorčanky! Proč se ale dostaly pod kůži všem?

Tak jako dnes, i tehdy byly smyslné i elegantní zároveň. Disponují střihem, který dává svobodu pohybu, i silnou dávkou sex-appealu. Vzhledem k jejich variabilně nastavitelnému překříženému tvaru si je může totiž dovolit boubelka i štíhlá žena. A navíc se tak nebudete muset stresovat s kolísavou váhou!

Které šaty sluší boubelkám i štíhlým ženám? Podívejte se na Souboj velikostí S vs. XL!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Šaty pětkrát jinak, které lichotí boubelkám i štíhlým ženám • VIDEO: Videohub

S chválou ale ještě nekončíme. Vázání v pase propůjčí žádoucí postavu přesýpacích hodin a zdůraznění ženského pasu, splývavá sukně pak zakryje vše, co má zůstat v utajení. Jsou ale geniální nejen díky svému střihu, ale i variabilitě využití. Vyniknete s nimi v kanceláři, ale zazáříte i večer u baru.

Lze je tak titulovat jako šaty bez omezení, že? Má to však jeden háček, ač byste ho dost možná nečekala. Na trhu totiž seženete šaty, které jsou na pohled zavinovacího střihu, avšak bez možnosti nastavitelného vázání. Vynikají tedy pouze dominantním překříženým výstřihem, ačkoliv by se mohlo zdát, že plní totožnou službu. Ty ženám s malým poprsím nebudou příliš lichotit, jelikož v nich budou v horní části příliš utopené. Pokud je toto i váš případ, vybírejte takové, které nemají přílišně hluboký véčkový výstřih, nebo se neúplným zavinovacím střihům vyhněte úplně. Naopak hrají prim ženám s velkými ňadry. Posuďte sama!

Tip redakce: Pokud vám padnou do oka klasické zavinovací šaty, i když máte subtilní vršek, a naopak širší boky, vhodným střihem budou ty s balonovými rukávy, jež opticky vyváží nesoulad v proporcích.

Stylové šaty za nejlepší ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Vytvořily jsme pro vás výběr těch nejlepších! Budou mezi nimi i vaše hrdinky, které ovládnou váš nadčasový šatník?

Autor: Žaneta Podlahová