Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zakončete léto gastronomickým zážitkem: F.O.O.D. piknik na Ladronce startuje již 29. srpna

20. srpna 2021 | 06:00

Přáli byste si pohodové odpoledne se spoustou jídla a zábavy? V tom případě si určitě nenechte ujít pravidelnou akci F.O.O.D. piknik, jehož 11. ročník proběhne již 29. srpna v pražském parku Ladronka.

Video se připravuje ...
Indické kuřecí kari • VIDEO: Videohub/recepty

Pozvolný konec léta a definitivní konec prázdnin snad nejde strávit lépe než zábavou a spokojeným žaludkem, který ochutnal jenom ty nejvybranější kulinářské lahůdky ze všech koutů světa. V krásném přírodním prostředí oblíbeného pražského parku bude vedle výborného jídla probíhat i program v podobě kuchařských show. Moderování se zhostí herečka Markéta Hrubešová a na pódiu přivítá i takové gastronomické hvězdy, jakou je michelinský šéfkuchař Roman Paulus.

Na pravidelné piknikové akci časopisu F.O.O.D. letos vedle bohatého programu najdete až 120 stánků a food trucků. Na své si tak přijdou milovníci burgerů, grilovaného masa, vegetariánských či veganských dobrot, ale i zmrzliny, sladkostí, vína, piva či kvalitní kávy. Jídlo si můžete užít v piknikové zóně a sledovat u toho můžete třeba některé z kuchařských vystoupení, která se budou konat na hlavní scéně. Odnést si můžete i jeden z piknikových košů plných dobrot – budou se tu prodávat za speciální cenu od 11 hodin dopoledne.

A co vaše děti? Ty mají mnoho možností užít si zábavu podle sebe. Pokud už vašemu dítku bylo 6 let, je možná nejvyšší čas, aby se naučilo upéct pizzu. Můžete ho proto přihlásit do Školičky vaření Lidlu. Kurzy začínají v celou hodinu a trvají 30 minut. Své ratolesti můžete vzít i do velké dětské zóny, kde na ně čeká dobrodružná soutěžní trasa Chemická laboratoř. Při plnění zábavných úkolů se myslelo na děti malé i větší a ty nejšikovnější se v cíli mohou těšit na odměnu.

Až všechno vypijete a sníte, rozhodně neodcházejte. Program celého dne uzavře od 18.00 vystoupení komiků z oblíbené show Na stojáka. Těšit se můžete na skvělou Adélu Elbel a její kolegy Arnošta Frauenberga a Karla Hynka.

Další podrobnosti o programu letošního F.O.O.D. pikniku se dočtete na webu časopisu F.O.O.D.

Autor: red