Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak šel čas s Lucií Bílou: Z nevkusné Hanky rockerkou i elegantní dámou

7. dubna 2024 | 05:00

Popová královna Lucie Bílá dnes slaví 58. narozeniny. Už několik desetiletí je nejpopulárnější zpěvačkou v Česku. Co se týká jejího módního stylu, Lucie je zkrátka sama sebou. Zpočátku se jednalo o nevkusný styling, později měla tendenci až k princeznovským modelům. Dnes je však velmi elegantní dámou. Pojďte se podívat, jak se vyvíjel její styl od začátku kariéry.

Změna jména

Její popová kariéra začala v 80. letech s přeměnou jména. Z Hany Zaňákové se stala Lucie Bílá díky producentovi Petru Hannigovi, který pro ni napsal písně Neposlušné tenisky a Horší než kluk. Ještě předtím zpívala drsný rock, především v kapele Arakain, která její styl nepochybně ovlivnila. V tuto dobu však nosila trvalou a jejím nejoblíbenějším oblečením byl vytahaný svetr.

Petr Hannig s Lucií Bílou

Pěvecká královna

V té době v muzice excelovala, ovšem velkolepý úsměv ji čekal až v dalším desetiletí. Vznikl totiž její největší hit Láska je láska, ke kterému také vznikl hudební klip, jenž naprosto ovládl hitparádu devadesátých let. Zahrála si i v muzikálech Zahrada rajských potěšeníDracula nebo Krysař. Ovšem kde jí osud nešetřil, byl osobní život.

Osudové lásky

Její první velká láska – Tomáš Holý – tragicky zahynula při autonehodě. V roce 1993 se seznámila se ženáčem Petrem Kratochvílem, se kterým měla o dva roky později syna Filipa. Vztah jim bohužel nevydržel. Poté měla pár románků, první muž, kterého si vzala, byl Stanislav Penk. Ani tady vztah neměl dlouhého trvání a po zhruba roce se rozpadl. Jejím dalším mužem byl o čtrnáct let mladší Václav Noid Bárta, dva a půl roku byli manželé, rozvodu se bohužel také nevyhnuli.

Podívejte se na video s Lucií Bílou:

Video se připravuje ...
Lucie Bílá s partnerem Radkem Filipim v silvestrovských 7 pádech Honzy Dědka: Pravda o jejich vztahu! • VIDEO: FTV Prima

Nyní však září štěstím po boku fitness trenéra Radka Filipi, a dělí je 17letý věkový rozdíl. Zpěvačka, zdá se, nebyla nikdy šťastnější a rozdává úsměvy na všechny strany. Radek si na důkaz své lásky dokonce nechal vytetovat na paži Lucčin autogram a na sociální síť Instagram tehdy napsal k fotce: „Už jsi moje navždy.“ Krásnému páru přejí věčnou lásku i mnozí fanoušci a kladně na ni reagují. „Jste důkazem, že pravá láska existuje," napsal jeden z nich pod nedávnou společnou fotografií na sociální síti Instagram. 

Módní cesta

A jak se posunul její styl? Začínala poněkud nešťastně. Trička s velkými nápisy, výrazné pásky a hromady bižuterie, laciné materiály i nevhodné kombinace. To vše se postupem času změnilo. V roce 2007 se začala čím dál více přiklánět ke své oblíbené černé barvě.

Do jejích současných outfitů se však vkrádá více bílé tonality, která talentované umělkyni velmi svědčí a lze jí dokonce označit za její novou životní barvu. Výjimkou není ale ani červená, růžová, delikátní pudrová či energická zelená barva. V poslední době obléká ženské outfity prudké elegance, rockerské minisukně vyměnila za šaty hodnější jejího věku, oblíbila si ale také kalhotový kostýmky. Blazer je pak základem jejího šatníku. 

Přes všechny životní trable a módní nevkus, který Lucie Bílá zejména ze začátku kariéry předváděla, se jedná o naši nejtalentovanější zpěvačku, což dokazuje i téměř každoroční vítězství ve Slavících. Jejím nezapomenutelným outfitem na vyhlášení vítězů ankety Český slavík 2017 byly nádherné černé šaty s luxusními démantovými šperky. Tehdy Lucie zaválela i v oblasti módy.

Vkusný model oblékla i při předávání pěveckých cen v roce 2021. Oblékla rafinovaný bělostný model založený na saku, jenž přecházel do sukňové dlouhé vlečky, pod kterou se vyjímaly kalhoty rovného střihu. Navzdory několika zastaralým atributům stylingu byl outfit zdařilou volbou hodnou červeného koberce. Ten večer však českou slavici po mnoha letech sedila na stříbrné místo zpěvačka Ewa Farna, ale přesto hýřila radostí.

Ewa Farna obhájila pak svoji zlatou pozici i loňský rok, kdy spolu s Lucií vypadaly na dálku jak dvojčata. Obě dvě totiž vsadily na monochromatický bělostký look, podobaly se i zvolenými účesy, identickou barvou vlasů i podobným líčením. Lucii Bílé vynesené šaty z dílny návrhářského dua Poner velmi slušely. Vynikaly řasením na boku, vkusným rozparkem a vysokým stojáčkem. 

Na vývoj jejího stylu se můžete podívat v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová, Žaneta Podlahová