Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ty největší letní trendy! Které z nich vám chybí v šatníku?

  • Které letní trendy vás letos nadchnou?
    2. května 2021 | 06:00

    Jak budou vypadat letošní letní trendy? Ano, vidíte správně, my už přivoláváme léto a cítíme, že na něj už tak dlouho čekat nebudeme! Také se stejně jako my nemůžete dočkat, až obléknete dlouhé volné šaty a pocítíte tu naprostou svobodu? A právě ony budou hlavním trendem sezony. Které další s nimi povedou módní letní souboj a budou se ucházet o vaši pozornost?

    Ačkoliv se přísná opatření rozvolňují a blýská se na lepší časy (alespoň v to doufáme), pandemický rok značně ovlivní módu následujících sezon. I nadále nebudeme upouštět od pohodlí a budou nás provázet volné střihy, které však budou konkurovat odvážným prvkům s průstřihy odhalujícími tělo. Rafinovanost, svůdnost, komfort, svoboda a excentričnost. To budou hlavní atributy léta. A zdá se, že bude pořádně horko!

  • Provokativní šňůrky

    Boky, pupík, boky, pupík. Ano, přesně tyhle oblasti na sebe budou v létě strhávat veškerou pozornost a provokovat kolemjdoucí. Ve smyslnou femme fatale vás přemění sukně se všitými šňůrkami, jež evokují titěrná tanga vykukující z kalhot. Nedávno naprostá troufalost a módní faux-pas, nyní, po zhruba dvaceti letech od přelomu tisíciletí, se dostávají tyto provokativní šňůrky opět do kurzu a jsou smyslnější než kdy dříve! Můžete však zvolit i druhou variantu – krátký crop top s vázáním kolem pasu, který bude stejně sexy!

    Zleva: Stradivarius sukně, 399 Kč; top 299 Kč

    Více módní inspirace naleznete v pořadu Štýlovečka!

  • Až na zem

    Pro dámy, které své křivky na odiv dávat příliš nechtějí, jsou tu splývavé maxišaty s oversized efektem. Budou kopírovat každý váš krok a protancují s vámi celé léto, za to vám ručíme! Jedním z nejpohodlnějších střihů budou ty se špagetovými ramínky a kulatým výstřihem u krku. A co barvy a vzory? Zvolte si šaty v pastelových, zářivých barvách či s výraznými vzory a užijte si konečně ryzí ženskost, která nám po celý rok tolik chyběla!

    Zleva: Mango 1 299 Kč; květinové šaty 2 299 Kč

  • V jednoduchosti je síla

    Jednoduché linie, absence visacích tkaniček či přehnaného zdobení. Takové plavky budou dominovat létu. Čím dál tím více se dostávají do popředí jednodílné plavky. Jak prakticky nepraktické, že? Záleží na tom, co je pro vás prioritou. Opálené tělo, nebo zakrytí pandemického bříška? Pokud se však po tomto prosezeném roce přece jen necítíte příliš dobře, ale jednodílné plavky taktéž nejsou pro vás schůdným řešením, zvolte dvoudílné plavky s kalhotkami s vysokým pasem, které budou další plavkovou mánií. Vleže si je jednoduše můžete trochu srolovat dolů, až půjdete do bazénu, plavky vytáhnete o něco výš.

    Zleva: Jednodílné plavky H&M 899 Kč; Zelené plavky horní díl 499 Kč, dolní díl 399 Kč

  • Sbohem, skinny džíny

    Široké kalhoty s vyšším pasem a propracovanými záševky, které dosahují svou délkou až na zem, věrně připomínají tatínkovy kalhoty. Ale i přes tento fakt jsou nadmíru elegantní a ženské, jak paradoxní, že? Ideální volbou budou pro štíhlé vysoké dámy, ale i pro dámy nižšího vzrůstu. Ty si však budou muset připravit k volným kalhotám boty na podpatku, aby si nohavice nepřiduply. Vyšší pas opticky zajistí prodloužení postavy.

    Zleva: Kalhoty Lindex 1 499 Kč; Reserved 599 Kč

    O dalších komfortních jarních a letních kalhotách jsme psaly zde:

  • Na vysoké noze

    Není divu, že za ten uplynulý rok, kdy jsme byly navlečené v teplákové uniformitě unitárních nevýrazných barev a k tomu obuté do papučí, máme absťák po radostných barvách a netypické obuvi. A tak nacházíme útěchu v retru, energickém a zábavném stylu sedmdesátek. Nostalgie se odrazí především v pestrobarevnosti oblečení i doplňků, ale také v botách – trendy budou přát především platformám. Zvolit si můžete vysoké kožené žabky či jednoduché pantofle, na řadu však přijdou i dřeváky!

    Zleva Mango, 1 299 Kč; 1 599 Kč

    Zleva: Mango 1 599 Kč, Zara 1 999 Kč

  • Za krkem

    Také si pamatujete na topy a tílka, které se zavazovaly za krk? Tahle nostalgická nálada se přenesla z 90. let a začátku nového tisíciletí na dnešní módu a baví nás zase o něco více. Tohle zavazování však nebude jen o letních vršcích, ale i šatech. Tak si zavzpomínejte na své mládí!

    Zleva: Top Zara, 1 599 Kč; Stradivarius top 299 Kč

  • "Na piráta" i "na babku"

    Pokud jste milovnicí všestranných doplňků, hedvábný šátek bude pro vás trefou do černého. Lze ho totiž uvázat kolem krku, takto vám vykouzlí look elegantní Francouzky, doplnit jím však můžete i obyčejný culík. Nejvíce trendy uvázáním ale bude to kolem hlavy. Buď končící cípy uvažte dozadu „na piráta“, nebo pod krkem „na babku“. Malý detail, který osvěží váš piknikový či výletní look.

    Zleva: Šátek Stradivarius, 199 Kč; Šátek LOVE 199 Kč

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.