Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Celebrity v roli návrhářů: Pohodlné kousky, které odráží pravé hodnoty života

12. dubna 2021 | 06:00

S produkty – neboli merchem – od různých značek slavných osobností se roztrhl za poslední dobu pytel. Fakt, že většina kolekcí vznikla za dob pandemie, naznačuje, že se jedná především o pohodlné všestranné kousky, se kterými se blýsknete nejen doma, ale i v přírodě či džungli velkoměsta. Ano, nová uniformita je již dávno nastavena – teplákovky, mikiny či trička jsou nejžádanějšími módními trendy. Které si můžete pořídit od slavných hereček či zpěvaček?

Spojuje je nejen umělecké nadání, ale především pravé hodnoty života. Láska. Láska k sobě samotné, láska k přírodě, k planetě. Jejich tvorba se totiž opírá o udržitelnost. Svou tvorbou nás chtějí rozradostnit a ukonejšit. Předat nám klid a útěchu, které nalezneme v příjemných materiálech triček, šatů či mikin. Láskyplné obejmutí, ze kterého se nebudete chtít vytrhnout. Kolekce, jež jsou cenově přijatelné i pro běžné smrtelnice.  

Tereza Ramba

Herečka Tereza Ramba se chtěla k lidem dostat blíže, udělat jim radost, sdělit, že láska je tím nejdůležitějším. Jak přesně popisuje: „Pojďme k lidem do obýváku, když nemůžou do divadla. Ale jak?! Já chci něco na léto. Ale něco, co je z opravdových materiálů, a nikdo kvůli tomu netrpí!“ A tak vznikla Láska je., kolekce bavlněných triček či mikin ušitých v České republice. Nyní však přivítala na svět benjamínka – Šaty snů, které jsou prvním kouskem kolekce Doma.

Barbora Poláková

Zpěvačka a herečka Barbora Poláková své publikum zaujala svým atypickým vzhledem i módním stylem, humorem a především hravými písněmi. Její kolekce je pak uceleným balíčkem těchto hodnot v podobě důmyslných pohodlných mikin v radostných pastelových barvách, ale i triček či vest nesoucích názvy i texty jejích písní. Její merch je stejně tak chytlavý jako její songy.

Ester a Josefina

Herečka a umělkyně Ester Geislerová spolu s módní návrhářkou Josefinou Bakošovou tvoří kreativní módní kolekce s přesahem do společenských témat – souvisí to hlavně s projektem Terapie sdílením, díky kterému vznikla kolekce Manifesto, tedy trička s absurdními, humornými a cynickými větami, se kterými se lidé rozcházejí. Před časem uvedly košilové šaty odkazující na tolik potřebný relax, odpočinek a uvolnění, nyní však přicházejí s poselstvím digitálního balancu – příjemnými mikinami s příznačným názvem OFF. Tak zkrátka jen vypněte a nenechte se rušit!

Anna Julie Slováčková

Zpěvačka Anna Julie Slováčková se po více než ročním boji s rakovinou prsu konečně uzdravila a svou radost rozdává dál svým talentem. Na začátku letošního roku vydala nové album s názvem Aura, ke kterému se pojí i merch – trika, mikiny či minimalistické pytlíkové batohy. Dominantním atributem kolekce je pugét květin, protože i v nové desce známá zpěvačka odkazuje na panenskou přírodu. A jednoduše – Anička zkrátka květiny miluje. No řekněte, není větší radosti než uklidňující pugét omamně vonících květin?

Anna K.

Svůj sen si splnila i zpěvačka Anna K., která si na kolekci dala záležet. Prioritou totiž pro ni nebyl jen samotný design, ale především použitý materiál. Mikiny či trička s texty i názvy jejích písní jsou vyrobeny z kvalitní bavlny z ekologického zemědělství. Parťákem do nepohody bude pro vás i kšiltovka – vhodná na jarní i letní procházky či výlety – s vyšitým logem.

Na jednotlivé kousky, které jsou zpodobněním samotného pohodlí, se podívejte do fotogalerie!

Další módní inspiraci naleznete v pořadu Štýlovečka:

Autor: Žaneta Podlahová