Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čaputová se zamilovala do českého respirátoru. Je dokonalá i se zakrytou tváří!

20. dubna 2021 | 06:00

Ještě nedávno byly neodmyslitelnou součástí našich outfitů mnohdy i podomácku vyrobené roušky, nyní jsou to však respirátory, bez kterých stěží vyjdeme ze svých domovů. A jelikož jsou nyní hlavní dominantou našich tváří, chceme, abychom se v nich cítily navýsost dobře. Samozřejmě pro nás není důležitý jen jejich vzhled, ale především apelujeme na funkčnost a také perfektní splynutí s obličejem. Jen takový respirátor se stane naším oblíbencem. Svůj už, zdá se, má i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová netratí na svém stylu ani v době koronavirové pandemie. Naopak, dostává svému přirozenému šarmu i se zakrytím tolik půvabné tváře.

Na počátku pandemie volila roušky v barvách svých kostýmků a šatů. Zaujala především fuchsiovým modelem podpořeným midi šaty s lodičkovým výstřihem, které dokonale kopírují její siluetu. Doladila je elegantní rouškou a botami na podpatku v odpovídající barvě. Zvolila je před rokem k příležitosti jmenování Igora Matoviče, premiéra tehdejší nové vlády (po jeho demisi tuto politickou funkci nyní zastává Eduard Heger).

Musím podotknout, že v jejím vytříbeném stylu a vystupování vnímám značnou podobnost s britskou vévodkyní Kate. Její modely stejně jako u Její královské Výsosti jsou založeny na minimalismu, nadčasovosti, eleganci, ale i na výrazných barvách. Ačkoliv slovenská prezidentka s oblibou také nosí celočerné modely, jež jsou u královských dam protokolem zakázané (vyjma smutečních událostí)... A stejně jako Kate své outfity opakovaně nosí. Fuchsiový look totiž slovenská prezidentka zrecyklovala o pár měsíců později při veřejném zhodnocení stavu své rodné země.

Od barevně ladících roušek však Zuzana Čaputová nyní ustoupila a s nutností vyšší ochrany našla zalíbení v respirátoru tělové barvy, který je českého původu – vyroben je v Brně. Jeho anatomický tvar a nosní klip kopírují její krásnou tvář. Navíc perfektně ladí s její bohatou blond hřívou.

Na její poslední elegantní looky se podívejte do naší fotogalerie!

Zajímají vás životy slavných žen a mužů, kteří měnili svět? Podívejte se na video o půvabné Jacqueline Kennedy:

Autor: Žaneta Podlahová