Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Terapie růžovou: Barva, díky které se nebudete moct dočkat jara!

8. února 2021 | 06:00

Nástup nové módní éry zní jasně: splatnost vaší neutrální skříně brzy vyprší. Ačkoliv spoléháme na nadčasový, minimalistický šatník, se kterým nelze šlápnout vedle, je na čase odložit tlumené tóny barev a přivítat s otevřenou náručí barvu poutající pozornost, která rozdává radost. Protože schovávání se a chmur bylo dost. Růžová, vítáme tě!

Růžová si už dávno napravila reputaci a opustily ji předsudky, že svým sladkým romantickým vzhledem náleží jen mladým dívkám, jako je Elle Woods z Pravé blondýnky, a nepřísluší tak serióznosti starších dam. Ba naopak!

Proč byste ji měla vpustit do svého šatníku?

#1 Zažehnání agrese a chmur. Není totiž pouhým symbolem věčné romantiky a lásky, ale vnese vám do života volnost, svobodu a klid. Navíc odvádí sentimentální nálady, také odvrací od vážných životních situací a snižuje agresi a hněv. Ne nadarmo jsou proto touto barvou často vymalovány zdi ve zdravotnických zařízeních a věznicích.

#2 Na vlně komunikace. Pokud budete mít na sobě růžovou barvu, navodíte pro své okolí přátelskou atmosféru, protože v ní budete působit více než empaticky. Lidé s vámi tak snáze navážou komunikaci.

#3 Omládnete. Její něžný vzhled vaši tvář rozzáří a celkově vám dodá šmrnc a nenucenou eleganci. Pokud jste staršího věku, doporučujeme tak nosit růžovou v horní části těla. Čím blíže bude totiž k tváři, tím více vás omladí. Vsaďte tak na jarní svetříky, blůzky či šaty.

#4 Emancipace a větší sebevědomí. Jelikož je spojením mocenské červené a něžné bílé, propojuje mužskou a ženskou energii. Budete se tak cítit sebejistěji.

#5 Sladký to život. Ano, přesně tak, růžová zvyšuje chuť na sladké. Tak si tu a tam dopřejte a oslaďte si život!

Podívejte se do naší fotogalerie na něžnou podívanou!

Jak ji ale nosit? Inspirujte se svěžími jarními trendy!

V jarní bundičce

Zleva: Stradivarius, 799 Kč; Stradivarius, 1 299 Kč

Něžné svetříky

Zleva: Mango, 1 299 Kč; Zalando, 549 Kč

Elegantní košile

Zleva: Lay Sedláková, 2 999 Kč; Mango, po slevě 599 Kč

Pohodlné šaty

Zleva: Mohito, 899 Kč; H&M, 749 Kč

Drobné radosti

Zleva: Zalando pásek, po slevě 590 Kč; Jacquemus, 540 USD

Chcete další jarní módní inspiraci? Podívejte se na video!

Autor: Žaneta Podlahová