Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tyhle ženy 60+ strčily do kapsy modelky mladší až o 3 generace! Z šedin udělaly přednost

4. března 2021 | 06:00

To, že nejlépe vydělávající modelky působí v modelingu od raného věku, je zažitým zvykem, avšak svět módy se v průběhu let změnil a vpustil do svých vod značnou diverzitu. Je uvolněnějším prostředím než kdy dříve a snahu o rozbourání konvencí podporuje nespočet modelingových agentur s bohatým portfoliem plus size modelek, modelek atypického i androgynního vzhledu nebo žen vyššího věku. To je případ i jedné moskevské společnosti.

Moskevská modelingová agentura jde proti proudu a pyšní se zastupováním modelek a modelů ve věku vyšším než 45 let. U 32 půvabných starších lidí však převládá průměrná věková hranice 60 let, avšak výjimkou není ani úctyhodných 79 let.

Agentura vznikla z vášnivého projektu mladého zakladatele Igora Gavara, který fotografoval pouliční styl důchodců. Při sbírání neobyčejných fotografií potkal několik zajímavých tváří, a tak se rozhodl pro zrod nového projektu – agentury s názvem Oldushka, který převzal od svého původního blogu, kam nahrával fotografie.

Nedávno se pochlubil na svém instagramovém účtu úspěchem projektu: „Dnes uplynulo 8 let od doby, co můj blog začal nést jméno Oldushka. Nyní pracuji na knize, přesněji na sbírce těch nejlepších portrétů a citátů hrdinů, které jsem za ta léta nafotil.“

Krásnými snímky se pyšní i jedna z nejvýraznějších tváří: Valentina Yasen, která letos slaví 67 let. Dominantou bývalé profesionální herečky jsou dlouhé stříbrné vlasy, ostré lícní kosti, útlá postava a nenucený šarm hodný Francouzky.

Jaké další modelky jsou ozdobou této agentury? To se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová