Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jaké šperky ovládnou letošní rok? Tyhle se stanou vaší nejlepší kamarádkou

26. ledna 2021 | 06:00

Nic nepozvedne váš vzhled i náladu více než drobné radosti, které zastávají post vaší nejlepší kamarádky. Perlové náušnice vás ochrání před negativní energií, s dlouhým náhrdelníkem si zvýšíte sebevědomí a výrazná veselá barevnost šperků vylepší atmosféru i toho nejhoršího domácího vězení. Jaké šperky ovládnou letošní rok vaše emoce?

Kabelka jako klenot

Už na jaře roku 2018 představil mladý návrhář Simon Porte Jacquemus, jehož značka Jacquemus se stala módní mantrou i zaklínadlem, natolik drobnou kabelku, že se do ní stěží vešla kreditní karta spolu s oblíbenou rtěnkou. Stala se ale natolik ikonickým prvkem rozbíjejícím minimalismus oděvů, že i značka Chanel přeměnila tento atribut v ryzí šperk. Věhlasná prošívaná kabelka zdobila řetízkový náhrdelník. Pozadu však nezůstávají ani drobná pouzdra na mobilní telefon doplněná o řetízek či šňůrku. Je jen na vás, která miniatura bude pro vás tou pravou.

Zleva: Nanushka (prodává NET-A-PORTER), po slevě 206,50 USD; H&M, 399 Kč
Autor: archiv firem

Na délce záleží

Toužíte po dlouhé labutí šíji? Tak to budou pro vás dlouhé náhrdelníky s přívěskem trefou do černého. Takové dominanty vlnící se s každým krokem modelek byly osvěžujícím zpestřením módních kolekcí pro nadcházející jarní a letní sezonu na týdnech módy. Svůj denní look rozzáříte náhrdelníkem s přívěskem ve tvaru prstenu, mince nebo křišťálového kyvadla. Opticky svůj krk prodloužíte i visacími náušnicemi s kamínky či lesklým reliéfem, jež svými odlesky upoutají žádoucí pozornost.

Zleva: Lauren Ralph Lauren (prodává Zalando), 1 800 Kč; Sweet Deluxe (prodává Zalando), 500 Kč
Autor: archiv firem

Zleva: H&M, 349 Kč; Mango 399 Kč
Autor: archiv firem

Řetězy

Hojně jsme je vídali na ulicích minulý rok, ale ani letos je neupozadíme a nebudou ležet ladem. Mohutné řetězy ve stříbrném či zlatém zbarvení budou dominantou ženských dekoltů, uší, nově však i rukou.

Zleva: P D PAOLA, 1 900 Kč; H&M, 299 Kč
Autor: archiv firem

Podívejte se na ten nejlepší výběr šperků do naší fotogalerie!

Tajemství perel a křišťálů

Trend perlových doplňků nabral v posledních sezonách na obrátkách. Ta nastávající bude ve znamení zdobného baroka, nepravidelných tvarů i vrstvení. Nebojte se proto mohutných výrazných perlových náušnic v kombinaci se stříbrnými detaily ani těch s atypickým vzhledem nebo vrstvených perlových náhrdelníků spolu s křišťálovými prvky.

Zleva: Alighieri (prodává NET-A-PORTER), 310 UDS; H&M, 299 Kč
Autor: archiv firem

Novodobá a abstraktní doba bronzová

Kov vždy nemusí představovat hladký povrch, aby upoutal pozornost. Právě jeho abstraktní, různě stlučený reliéf upoutá letos vaši pozornost. Především jde o mohutné náramky, na které se na čas doslova zapomnělo.

Zleva: Zara, 499 Kč; Sweet Deluxe (prodává Zalando) po slevě 420 Kč
Autor: archiv firem

Chcete více módní inspirace? Podívejte se do videa na nový módní pořad!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová