Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tohle je největší hvězda internetu! Italský chrtík zaujímá pozici mezi módními influencery

25. ledna 2021 | 06:00

Na konci minulého roku nám mobilní aplikace TikTok naservírovala zábavné video, nad nímž se celý svět láskyplně rozplýval, a to včetně známých celebrit. Za nutkavou potřebou opakovaného přehrávání videa stojí drobný italský chrtík Tika the Iggy. Proč se stal hlavní hvězdou internetu?

Stačí se jen podívat na tohoto drobného psíka s vypoulenýma očima a nevinným výrazem a doslova do sekundy si vás získá. Přidejte mu výstřední pestrobarevné oblečení, zakomponujte ho do vtipně komentovaných videí a máte na světě novou celebritu, která baví celý svět.

Na výstřední oblečky Tiky se podívejte do fotogalerie!

Video, kde si Tika užívá řadu báječných stylových outfitů včetně chlupatého kabátku z umělé kožešiny výrazné barevnosti, žluté mikiny s bočními pruhy na tlapkách či duhového úpletu, má na tiktokovém kontě neuvěřitelných 36,6 milionu zhlédnutí. Ani jeho přesdílení na sociální síti Instagram nezeje prázdnotou, ba naopak – pyšní se přibližně 713 tisíci zhlednutími.

Nabízí se však otázka, kdo stojí (nejen) za tímto videem doprovázeným komentáři, vytvořeným módní a grafickou designérkou Lorenou Pages – „Loved it. Couldn´t wear it“ (miluji to, ale nemůžu to nosit) – a přitahujícím srdce těch, které pandemie ve spojitosti s domácí karanténou omezila na nošení legín a tepláků, těch, jež se toužebně těší na vynošení všech zdobných šatů, lodiček či veselých blůz...

Majitelem senzačního psíka je Thomas Shapiro se svým manželem Louisem, oba žijí v kanadském Montréalu. Jméno Tika the Iggy alias psí „Gay Icon“ vzniklo ze špatného odposlechu hindského slova, které často říkávala jejich kamarádka při telefonování své mamince. Znělo ve smyslu „tík haj“, to znamená, že je všechno v pořádku. Tato myšlenka jim přišla roztomilá, stejně jako jejich drobeček, a tak vznikla Tika. A pravý důvod oblékání? Tato velmi štíhlá plemena se snadno ochladí, a tak teplé oblečky jsou naprostou nezbytností.

Tika se stal natolik oblíben, že má vlastní e-shop a inspiroval svými videi i další majitele drobných chrtíků, ti se svými miláčky natáčí podobná videa:

Autor: Žaneta Podlahová