Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jak nejlépe podtrhnout přednosti plnoštíhlé postavy? Podívejte se, jak se obléká Aneta Christovová

6. listopadu 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Moderátorka Aneta, kterou proslavil nejen pořad Trojhlavá saň, který uvádí s dalšími dvěma kolegyněmi, se nebojí být v oblečení odvážná. S Anetou jsem si povídala během focení pro módní značku F&F. Svěřila se, co jí dělá radost i v čem se cítí nejlépe.

Co vás momentálně nejvíce těší?

Pořád se z něčeho těším a raduju, a když zrovna není z čeho, důvod si najdu. Je pravda, že za posledních pár měsíců je čím dál těžší se na něco těšit, ale v depresích a sebelítosti se utápět nehodlám. Je totiž hrozně lehký podlehnout negativním myšlenkám a nechat se vystresovat okolím a vším zlým, co se děje. Jenže to nikomu nepomůže, ba naopak. A když nejde nic ovlivnit, tak je třeba žít dál a nepanikařit. Takže si nacházím radosti v maličkostech. Těší mě dobré jídlo (to ostatně už od narození), těší mě být blízko rodičům, baví mě žít s Princem, každý den mi dělají radost naše čtyři fenky, mám skvělé přátele, co jsou vždy nablízku a na které se můžu spolehnout – důvodů těšit se na každý den mám tisíce. Na světě jsme chvilku, tak bychom si to měli dělat hezké.

Máte nějaký sen, co byste si v blízké budoucnosti ráda splnila?

Ano, snad nebudu znít jako kandidátka na miss, ale přeju si život bez covidu, nebo alespoň aby celý tohle šílenství skončilo. Nepodceňuju závažnost chřipky, mně na klasickou chřipku před třemi roky ve čtyřiceti letech zemřel nejlepší kamarád. Takže mám respekt ke všem nemocem, protože nikdy nevíte. Ale zase je důležitý se z toho nezbláznit. Fakt mi nevadí nosit roušky, to je ten nejmenší problém, vadí mi všechno to ostatní kolem. Už ani ničemu nerozumím, kde a v čem je pravda, ale chci zpátky svoji práci, svoji volnost cestovat a volně dýchat, prostě chci svůj život takový, jaký byl před covidem. Byla jsem tehdy opravdu šťastná, všechno se dařilo a plnily se mi i moje pracovní sny, a ejhle…

Autor: David Bruner

Co potřebujete pro to, abyste  se cítila sebevědomě? 

Sebelásku. Jakmile se nemám ráda, tak se ani necítím dobře. Občas se člověk zapomene milovat, třeba i proto, že zrovna celé své srdce věnoval někomu jinému. To ale nedělejte, srdce se nemá ani půjčovat, natož někomu dávat. Sice se to děje, protože v období největší zamilovanosti ztrácíme i rozum, ale nesmí to být nadlouho, jinak ztratíte i sebeúctu. Nebo se lidé často zapomínají mít rádi anebo se za něco trestají a nedovolí si milovat sami sebe… ale to by chtělo napravit, protože když nedokážete milovat sami sebe, nemůžete pak plně a čistě milovat někoho jiného.      

Jak zvládáte tohle zvláštní období?

Jak kdy. Kromě práce v médiích, která teď není úplně veselá, máme s přítelem masážní salonek, to nás v první vlně dost vysálo. Teď už to nepřežijeme. Člověk vydal úspory, aby si zachránil živobytí, a stejně se neví, jestli mu nějaké zbude. Většinou jsem v pohodě, ale nesmím na to myslet. Sledovat zprávy a bavit se s lidmi, co totálně vyšilují, jsem si zakázala. Protože pak chytám taky paniku. Udržuju si zdravý rozum, respektuju jistá opatření, ale zase z toho nedělám vědu. Bydlím vedle rodičů, takže se kvůli nim hlídám, ale jestli to má přijít, tak to bohužel přijde. Člověk se s tím musí poprat a doufat v dobrý osud.

Čím vás zaujala nabídka v obchodě F&F?  

Baví mě, že mají různé velikosti a hezké věci za dobré ceny. Protože tohle spojení se většinou neslučuje, často oblečení pro velké lidi nemá tvar, je nevkusné a předražené. Teda hlavně u nás v ČR, v zahraničí je více možností. V sortimentu F&F najdeš stálou nabídku, co má člověk rád, a zároveň každou sezonu zahrnují do kolekcí i aktuální módní trendy. Což by mě tedy kdysi nenapadlo. Prodávat oblečení mezi regály s jídlem by mi tehdy přišlo jako odvážné rozhodnutí, ale ejhle, kolikrát mají lepší, originálnější a nositelnější modely než kdejaká top značka.

Který z outfitů z dnešního focení se vám nejvíce líbil?

Focení jsem si moc užila, ale v běžném životě se nebojím být odvážnější. Nerada totiž všechno zakrývám a stylistka si dala za cíl zakrýt moje břicho. Což je teda těžký úkol a myslím, že se i v rámci možností povedl, ale nejsem to já. Jsem toho názoru, že jakmile má žena kila navíc, je zbytečné je schovávat. Víc si ublížíte, než pomůžete. Když se snažíte překrýt břicho se zadkem, faldy, stehna a do toho máte velká prsa, tak se z vás potom stane jednolitý soudek. Takže upřednostňuji spíš upnuté kousky. Samozřejmě ráda nosím i volnější modely a střihy, třeba trend oversize mi sluší – na mně totiž vypadá jako normal size. Nekupuju si oblečení s cílem něco zakrýt, ale naopak dát vyniknout přednostem. Mám ke svému tělu malý zadek a štíhlé nohy, takže je ráda ukazuju. Tudíž oba outfity od stylistky bych brala, ale v menších velikostech a nezakrývala bych si zadek.

Autor: David Bruner

Preferujete nějaký módní styl?

Ano, pohodlný. A pak styl podle mé momentální nálady. Když se ale kouknu do šatníku, tak jsem takový klasický casual style s modely a doplňky podle aktuálních trendů. Když se mi teda ty trendy líbí a cítím se v nich dobře, jinak mě nezajímají.

Co na to stylista :

1. Jaké střihy a barvy se hodí na tento typ postavy?

Pro plnoštíhlé dámy jako je Anet, bych volila vždy volné delší oblečení, které překryje nízko posazené bříško, přesto ale užší nohavice u  kalhot. Není nutné volit černou barvu, jen se vyvarovat velkým vzorům. Na podzimní období se ideálně hodí přechodný lehčí kabát nebo trenčkot.

2. Čím podtrhnout přednosti?

Vždy se hodí decentně hlubší dekolt, ideálně do véčka. Prodlouží krk, působí svěže.

Více o novinkách se dozvíte zde.