Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Módní trable plus size žen. Víme, jak je vyřešíte

29. října 2020 | 06:00

Baculky jsou stejně tak půvabné jako štíhlé dámy, avšak nelze pominout fakt, že shánění vhodných velikostí oblečení může být dosti skličující. Náš trh se totiž pramálo zaměřuje na plus size velikosti. Nemusíte se ale bát, máme pro vás řešení, jak vypadat neustále šik!

Nejprve si musíte uvědomit, že vaše postava je stejně tak jedinečná jako ta ve velikostech S či M a oblékat ji lze podle konkrétního rozložení proporcí. Vykašlete se ale na typy postav jako hruška, jablko a podobně a zaměřte se na to, jak jste vysoká či nízká,“ říká stylistka Ľubica Kmeť Jakušová v jednom z dílů nového pořadu Štýlovečka, který najdete na Mall.tv.

Jak ale vypadat šik i v plus size velikosti? Rozhodně zapomeňte na oblečení jako blůzky, trička či legíny z umělých elastických vláken, které sice poskytují komfort, ale zato žádné estetické potěšení. A pohled do zrcadla má přece těšit!

Zaměřte se především na šaty a midi sukně z kvalitních materiálů a zakomponujte do šatníku pastelovou barevnost. Boubelky totiž mají tendenci schovávat se do temného oblečení, což je velkou chybou. Další z chyb je ta, že se zbytečně halí do oversized střihů, které naopak ještě více přidávají kila navíc.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I was going to write a caption but the next slide sums it all up 🤎🤣🍂 http://liketk.it/2Zou6 #liketkit @liketoknow.it

Příspěvek sdílený Rochelle Johnson (@iambeauticurve),

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Little town, Covids made it a quiet village. http://liketk.it/2Z2to #liketkit @liketoknow.it #LTKcurves #LTKtravel #LTKbeauty

Příspěvek sdílený Stefani Nicole (@hellostefaninicole),

Jaké další triky vyzrají nad plus size velikost? To uvidíte ve videu!

A pokud nemáte ještě dost módní inspirace, další naleznete v módním pořadu Souboj velikostí S vs. XL: 

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová