Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jedny boty na tisíc způsobů! Tenhle pár bot z vás udělá královnu podzimu

20. října 2020 | 06:00

Do letošních trendů se vkradla nespoutaná rebelie Divokého západu. Od třásní, které ovládly šaty, bundy i kabáty, přes masivní pásky, které jsou nezbytnou podzimní součástí outfitu, hravé denimové outfity až po westernové kozačky. A právě těm budeme dnes věnovat hlavní pozornost!

Westernové boty, „kovbojky“ – či chcete-li koně. Názvy označující širší boty na nízkém širokém podpatku do špičky. Od svých počátků si však prošly nespočtem inovací, avšak původní charakter se navrací, a to především v podpatku. Mnohdy totiž u těchto bot vídáme jeho rovný tvar, avšak původní charakter je mírně zkosený směrem ke špičce. Důvodem bylo přizpůsobení pohodlné jízdě na koni. Tento netypicky geometrický podpatek se letos natolik uchytil, že zdobí vícero typů bot, nejen těch s nádechem westernu.

V kurzu jsou ty ve výšce nad kotníky v semiši, hladké kůži či se zvířecím nebo hadím vzorem. Instagramu však nejvíce vládne vyšší střih ke kolenům v minimalistickém pojetí a s ikonickými postranními poutky. Pokud máte štíhlé nohy, můžete si dovolit právě onen střih, pokud máte silnější lýtka, zvolte první – kratší – variantu.

To, že právem patří mezi ikonické a nestárnoucí modely, dokazuje fakt, že je ve volných chvílích s oblibou nosila i princezna Diana. Disponovaly hnědou barvou ve dvou vzájemně se prolínajících tónech a Diana je nosila k džínům, mikině či volnému tričku spolu s oversized sakem. Looku nechyběla baseballová kšiltovka.

A jaké další stylové kombinace s nimi můžete vytvořit?  

Můžete se držet vzoru lady Di nebo máte na výběr ženštější kombinaci. K vysokým kovbojkám zvolte sukni kratšího střihu, ať už tu se vzorem kostky, denimovou nebo koženou. Černý matný těžký vzhled tohoto materiálu letos obzvláště boduje. Nebo můžete sáhnout po celokoženém outfitu v podobě šatů, pokud se v nich cítíte o něco lépe než v sukních. Koním budou slušet i midi šaty s jemným květinovým vzorem na černém podkladu nebo úpletové šaty v oversized střihu.

Podívejte se do fotogalerie na ten nejlepší výběr těchto bot:

Další módní kombinace zimních bot naleznete ve videu!

Video se připravuje ...
Co nosit ke kozačkám: 3 zimní outfity, které budou slušet každé z vás! • VIDEO: Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová