Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Když chcete být trendy, ale máte hluboko do kapsy. Víme, co vám udělá radost!

27. září 2020 | 06:00

Chcete si mermomocí udělat radost, dodat svému šatníku rafinovanost a obnovit jeho zapomenutou slávu? Kupte si baseballovou kšiltovku! Doplněk z 90. let, který se velmi nenápadnou cestou dostal na přední příčky módních trendů.

Pokrývky hlavy se pojí především s letním obdobím. Nasazujeme klobouky, ozdobné šátky i kšilty. A právě kšiltovky se staly neodmyslitelnou součástí outfitu s dlouhým kabátem místo krátkých šortek, a tak se je nebojte nosit i v zimě. Malý doplněk, který zásadně změní celkový dojem z outfitu. Dodá mu totiž neotřelý vzhled nenuceným způsobem. Na výsluní jsou především kšiltovky v tlumených tónech, jako jsou černá či námořnická modř, či naopak v béžových a bílých odstínech. Základem jsou minimalismus, jednolitost barvy bez vzorů za doprovodu malého, jemného loga značky. A co si budeme povídat, dámy, nejedná se ryze jen o zdobnou funkci, nýbrž i o tu praktickou. Protože každá máme někdy svůj „bad hair day“, kdy nechceme neupravené vlasy ukazovat světu.

Aniž bychom se nadály, tyto jednoduché pokrývky hlavy ovládly městskou džungli. Odkud se vlastně vzaly? Své slávy dosáhly především v 90. letech, kdy je nosila královna našich srdcí – princezna Diana. Nosila je k boyfriend džínům, mikině jednoduchého střihu s kulatým výstřihem, oversized saku a vysokým westernovým kozačkám. A přesně tak se nosí i dnes! Devadesátky jsou zkrátka nevyčerpatelnou studnicí módní inspirace!

Obzvláště již zmíněné oversized sako bude kšiltovce opravdu slušet! Doplňte ho basic tričkem či tílkem a zvonovými či palazzo kalhotami. Můžete zvolit samozřejmě sako či sportovní blazer v prodloužené délce spolu s kalhotami v jedné barvě, a vytvořit tak slušivý kalhotový kostýmek. Vhodným obutím budou bílé tenisky. A pokud se opravdu ochladí, přes sako ještě můžete přehodit béžový trenčkot.

Současnou „kšiltovkovou královnou" je mladičká kráska Kaia Gerber, dcera Cindy Crawford. Její oblíbená značka New Era vyrábí kšiltovky v námořnické modré. Nosí k nim dlouhé rovné džíny, jednoduchá trička či mikiny a dlouhé kabáty jednoduchého střihu. Nedílnou součástí jsou pak ikonické plátěnky Converse.

Zajímají vás podzimní trendy? Poradí vám stylistka Bára Havlíková!

 

 

Autor: Žaneta Podlahová