Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Letní oblečení v zimním šatníku? Naučte se správně vrstvit a ušetřete!

27. října 2020 | 06:00

Že už letnímu šatníku definitivně odzvonilo? A co takhle podzimní a zimní vrstvení, které dodá jednotlivým kouskům úplně jiný nádech? Neukládejte je do hlubokých útrob své skříně, budou se vám jistě hodit!

#1 V hlavní roli romantika

S nástupem podzimu máme tendenci odkládat tolik ženské a romantické kousky, jako jsou šaty a sukně, a místo nich volíme klasiku – nestárnoucí džíny či kalhoty. A co to letos zkusit jinak a nebát se vystoupit z komfortní zóny? O pohodlí a teplo rozhodně nepřijdete a to, že se pro módu trpí, je zde prázdným klišé.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@parisfashionweek #streetstyle#streetlook#ootd#fashion#magazine#style#sweather#weather#look#onthestreet#fashion#emerald#stylestalker#szymonbrzoska

Příspěvek sdílený The Style Stalker (@thestylestalkercom),

Oblíbeným slip dress (saténové lehké šaty na špagetových ramínkách připomínající negližé) či saténovým sukním se bude nyní obzvláště dařit. A není se čemu divit. Satén z přírodního hedvábí je synonymem luxusu a výjimečnosti. Nikdy nevyjde z módy, oblečení z něho vytvořené je nadčasové a snadno kombinovatelné. Vyniká nejen svým elegantním vzhledem, ale i praktickými vlastnostmi, jako jsou jemnost, která je i pro alergickou pokožku velmi příjemná, a navíc vlastní termoregulace. V létě ochladí, v zimě naopak zahřeje.

V podzimním a zimním vrstvení mu bude slušet kontrast – tvrdá kůže v podobě vysokých kozaček nad kolena, vlněný svetr a především oversized střihy. Pokud zvolíte k sukni nadměrný úpletový svetr, máte dvě možnosti jeho nošení. Buď přední část zakasáte dovnitř, či ji necháte ledabyle viset přes sukni. Pokud ale přece jen chcete zdůraznit své křivky, doplňte outfit páskem. Pod svetr můžete zvolit tričko s dlouhým rukávem, které vás zahřeje, a celý look doplníte kabátem či trenčkotem midi střihu.

#2 Bermudská záležitost

Národní oděv bermudských byznysmenů se letošní rok přirozeně uchytil v dámském šatníku. Bermudy se dostaly od britského námořnictva Royal Navy na přední módní přehlídky světových návrhářů. V létě byly přímo hot v kombinaci s otevřenými sandálky na podpatku a košilí s trendy límečkem či tričkem bez rukávů s ramenními vycpávkami. Na podzim či zimu je vezměte k vysokým volným kozačkám na blokovém podpatku, upnutému roláku a beránkové oversized bundě. Vhodnou kombinací bude i dlouhá bílá košile vykukující zpod pletené vesty, která je aktuálně na módním výsluní. Doplňte vysokými kozačkami a dlouhým kabátem.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tiernan Cowling & @biancamlane @nyfw #streetstyle#streetlook#ootd#fashion#magazine#look#pink#powderpink#onthestreet#fashion#look#stylestalker#szymonbrzoska

Příspěvek sdílený The Style Stalker (@thestylestalkercom),

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@milkywaysblueyes style 🤍

Příspěvek sdílený Fashion Inspiration (@modeblogg),

#3 Kabát na sako

Sako je v létě nepostradatelnou součástí chladných rán i večerů, společenských událostí i nepřízně počasí. Letos jede na oversized vlně, a jinak tomu nebude ani v nynější chladné sezoně. Doplňte ho širokými kalhotami v totožné barvě, abyste docílila looku kalhotového kostýmu, a pod něj zvolte tričko s dlouhým rukávem nebo upnutý rolák. Outfit obohaťte o dlouhý kabát nebo trenčkot. Spojení saka s kabátem bude letos obzvláště zdařilou kombinací.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@thedailydeb @parisfashionweek #streetstyle#strretphoto#fashion#magazine#suit#srylestalker#szymonbrzoska

Příspěvek sdílený The Style Stalker (@thestylestalkercom),

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@tamara @nyfw #NY #NYFW

Příspěvek sdílený The Style Stalker (@thestylestalkercom),

A jaké další vrstvení je to pohodlné, stylové, které zároveň zahřeje? Vpusťte do svého šatníku i mikiny či mikinové šaty nebo prošívané vesty! Mnoho další inspirace naleznete v instagramové fotogalerii!

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Теперь любимый фисташковый цвет точно перекочует из летнего сезона в осенний, потому что этот жилет уже поселился в моем шкафу. Вокруг него я и построила свой шестой образ для нашего совместного проекта @uniqlo_russia со стилистами. Ультралегкий пуховый жилет имеет застёжку, которая трансформируется из воротника-стойки в V-образный вырез. Это очень полезно для тех, кто также как и я мечется между элегантным и спортивным стилями. А так как фисташковый, повторюсь, абсолютный фаворит, то и платье-худи тоже оказалось в тон. Кстати, эта неделя нашего проекта особенная. Потому что именно этим постом я объявляю розыгрыш Lifewear гардероба от UNIQLO! Условия для участия:  - Нужно выложить свой тотал-лук c любимыми вещами от UNIQLO в формате поста или сторис; - Отметить меня, как стилиста, который проводит конкурс, и @uniqlo_russia на публикации; - Поставить хештеги  #uniqlodailylook и #Lifewear на публикации; - Быть подписанным на меня и @uniqlo_russia; - Поставить лайк под этим фото; - Написать «участвую» в комментариях под постом, после выполнения всех условий, и отметить 2ух друзей. Ровно через неделю я выберу рандомного победителя, который выполнил все условия участия! А если что-то осталось в тени, то со всеми деталями нашего розыгрыша можно ознакомиться на официальном сайте @uniqlo_russia. Всем желаю большущей удачи!🙌🏼🤍

Příspěvek sdílený Maria Chervotkina (@mariecher),

Náš tip: V aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy zjistíte, jak vrstvení zvládají celebrity jako Victoria Beckham nebo Kate Bosworth. A těšit se můžete i na další články u nás na webu! Tištěný magazín Blesk pro ženy koupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete objednat v našem iKiosku ZDE.

Autor: red

Další módní podzimní i zimní inspiraci naleznete ve videu!

Video se připravuje ...
Jak nosit midi sukně na podzim: 3 outfity pro každou z vás! • VIDEO: Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová