Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Víme, co se bude nosit příští rok! Tyhle trendy vás možná překvapí

11. prosince 2020 | 06:00

Celosvětová pandemie ovládla mimo jiné i módní průmysl, a tak je větší apel – více než kdy jindy – na dlouhodobé trendy. Možná se proto budete divit, že to, co nosíte tento rok, hravě využijete i další sezonu. Co tedy bude na módním výsluní?

Pandemie zatočila pořádně i s módním průmyslem, proto se vyplatí přemýšlet nad tím, do jakých trendů budete na jaře v novém roce investovat a zda investovat vůbec potřebujete,“ říká Ľubica Kmeť Jakušová v jednom z dílů nového pořadu Štýlovečka, který můžete vidět na Mall.tv.

Co tedy bude v kurzu příští rok? Možná právě to, co máte ve svém šatníku, bude trendy i další sezonu, jelikož se návrháři a oděvní značky zaměřili především na takzvané „macro trends“. Důvodem těchto dlouhotrvajících a všudypřítomných trendů, které nejsou otázkou jedné sezony či dvou, je právě ona pandemie. Čím dál tím více rezonuje společností udržitelnost, vláda kvality nad kvantitou. Proto budeme i příští rok v ulicích vídat kalhotový kostým v pánském oversized střihu. Dejte si však pozor, abyste se v tomto nadměrném střihu neutopila. Pokud volíte volný střih v horní části těla, dolní díl musí být již více upnutý, a naopak. Vsaďte na klasickou černou či slonovou kost nebo béžovou, které jsou symbolem luxusu, ale hitem bude opět i veselé spektrum barev v podobě pastelových zářivých odstínů růžové, oranžové, modré nebo fialové.

Jaké další dlouhodobé trendy budou příští rok na výsluní? Na to se podívejte v úvodním videu!

Na straně druhé tu máme „micro trends“, jež se na scéně příliš dlouho neohřejí. Do těch, radíme, příliš neinvestujte. Ideálním typem těchto sezonních novinek je sekce doplňků – od vlasových doplňků přes kabelky až po bižuterii v podobě náramků, náušnic či řetízků. A právě tyto laciné šperky jsou to, oč tu běží. Rok 2020 ovládly zlaté řetězy, které nezdobily pouze těla, ale i kabelky nebo boty. Plnily tak funkci místo pásků či tráků. Neprohloupíte, když si některý tento zlatý doplněk pořídíte, pokud ho ještě nevlastníte. Oživí jinak basic outfit a dodá mu punc neotřelosti.

Podívejte se do naší fotogalerie na jarní trendy roku 2021!

Autor: Žaneta Podlahová