Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ušetřete! S tímto módním základem zvládnete lockdown i podzim!

28. října 2020 | 06:00

Jarní scénáře jsou zpět. Převážné setrvávání v domácím prostředí svádí k rezignaci na péči o zevnějšek a pravděpodobně se také vyhneme nákupům nejnovějších trendů nebo nákupy výrazně omezíme. Nemění se však jen naše chování, nýbrž i samotná móda. Apeluje totiž více na nadčasovost, snadnou kombinovatelnost a udržitelnost. Se kterými kousky zvládnete celý podzim, budete trendy a zároveň neutratíte majlant?

Podzimní a zimní móda je poněkud nevděčná. Nejenže je citelně dražší oproti té letní, ale také vzhledem k zahalení se do stejných kabátů a bund máme pocit, že neustále nemáme co na sebe. Proto je velmi důležité si vybrat takový model, který vám padne do oka hned na první pohled.

#1 Symbol podzimu

Rozhodně se při výběru vhodného kabátu či péřové bundy řiďte citem a zohledněte svůj typ postavy místo omámení aktuálními trendy. Ideálním kabátem bude ten jednoduchého střihu v midi délce, který se vám bude hodit jak k sukni, šatům, tak i ke kalhotám. Dejte přednost kvalitní vlně, díky níž vám tento symbol podzimu vydrží déle než jednu sezonu. Vy tak každý rok nebudete muset řešit nákup nového. V případě prošívaného vsaďte na výztuž v podobě peří. Neměl by být přímo upnutý na tělo a omezovat vás v pohybu. Měl by poskytnout dostatečný prostor pro vrstvení. I díky němu nebudete mít neustálý vrtošivý pocit, že nemáte co na sebe. Při absenci mrazíků a v přijatelných teplotách z něho můžete nechat ledabyle vykukovat pletenou vestičku na bílé košili, teplý huňatý svetr nebo upnutý rolák spolu s blazerem.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1, 2 or 3? via @lookwis

Příspěvek sdílený Fashion Inspiration (@modeblogg),

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@fakerstrom style 🤎 yes or no?

Příspěvek sdílený Fashion Inspiration (@modeblogg),

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Some coat inspo for you guys! 🍂I chose almost all popular coat colors - beige, white, black, grey, checked, etc. Check the post and tell me what is your favorite color for coat? #trendsxmb

Příspěvek sdílený Fashion Inspiration (@modeblogg),

O vrstvení jsme psaly v minulém článku, inspirovat se můžete zde:

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1, 2 or 3?

Příspěvek sdílený FASHION | BEAUTY | INSPO (@lookwis),

#2 Využitelný po celý rok

Již zmíněný blazer bude alfou a omegou při efektivitě vrstvení. Nejedná se však o pouhé módní pozlátko, ale o jeden z nejpraktičtějších a nejvíce využitelných kousků vůbec. Nejenže vám poskytne teplou vrstvu v zimě, ale také vám vytvoří noblesní dojem outfitu do práce, na rande nebo společenskou událost v teplých měsících. Můžete s ním vytvořit nespočet kombinací a to, že nikdy nevyjde z módy, zde není prázdným klišé. Můžete jej nosit k širokým kalhotám s vysokým pasem, a vytvořit tak luxusní kalhotový kostýmek nebo k sukni či šatům.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blazer and jeans outfits 🖤 yes or no?

Příspěvek sdílený Fashion Inspiration (@modeblogg),

#3 Zahalena v úpletu

Rolákový svetr z přírodní vlny je to, co vám na podzim i zimu nesmí chybět. Splňuje totiž veškeré nároky ženy. Je trendy, zahřeje nejen při každodenním nošení do práce, ale také v náročných podmínkách na výletě v přírodě, přináší pocit pohodlí a při správné údržbě vám vydrží roky!

Jak se o jednotlivé pleteniny starat, abychom prodloužily jejich životnost? To se dozvíte v rozhovoru s odbornicí Janou Mikešovou:

#4 Nohy v teple a pohodlí

Za mnoha trendy, které se letos vryly do povědomí všech, stojí italská exkluzivní značka Bottega Veneta. Přišla i s těmito robustními bagančaty s názvem chunky chelsea boots, a staly se tak nejvíce kopírovanými botami. Důvody, proč vás budou doprovázet celou zimní sezonu, jsou prosté. Jsou praktické, pohodlné, snadno kombinovatelné a ochrání vaše nohy i před vydatným deštěm či sněhem. Pokud však nejste příznivkyní kotníkových bot, nýbrž těch vysokých, pořiďte si kozačky širšího střihu. Připomínají obraz kocoura v botách. Evokují punc elegance a noblesy. Můžete k nim obléknout midi šaty, které už v šatníku dávno máte, nebo delší sukni s rolákem.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Holding into that season of boots and dresses wearing @mekkdes

Příspěvek sdílený Alex Rivière (@ariviere),

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hello tuesday🍂

Příspěvek sdílený Nazife Özcan (@nazifeeozcan),

#5 Nestárnoucí klasika

Džíny jsou opravdu v(d)ěčné. Ale není nad černé skinny kalhoty stretchového materiálu, které sednou nejen štíhlým dámám, ale jsou oblíbené i mezi baculkami. Hodí se ke všem typům bot a můžete k nim obléct i úpletové oversized šaty, kdy černé kalhoty působí jako dobře padnoucí legíny. Stydět se ale za ně nemusíte ani s kratším rolákem na tělo.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autumn in full swing 🙌🏼🐿🍂 (Full outfit details on the link in my profile/bio as usual)

Příspěvek sdílený Emma Hill (@emmahill),

Chcete se inspirovat dalšími módními tipy na podzim a zimu? Podívejte se na video: 

Video se připravuje ...
S čím nosit svetr na podzim? 3 outfity, které budou slušet každé z vás! • VIDEO: Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová