Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odhalená stehna a holínky. Instagram nastolil nový trend!

14. května 2021 | 06:00

A zase ty Skandinávky! Poslední dobou české ženy inklinují ke skandinávskému módnímu stylu. Kvalitní materiály, oversized střihy, ikonické modely či vintage prvky. A není divu. Ženská estetika s pánským kontrastem je ztělesněním dokonalého minimalismu. Dnes se zaměříme na tak prostý kousek – holínky. Ano, čtete správně!

Jedna z nejznámějších kodaňských značek Ganni sype jeden trend za druhým. Stala se populární především díky puncu ryzí osobitosti, pohodlnosti oblečení či vyváženého kontrastu. Oděvy jsou totiž snadno kombinovatelné, ale zároveň vyčnívají kvalitním neotřelým designem, kdy každý kousek vynikne i zvlášť. Teď si módní influencerky oblíbily obzvláště jeden trend. Staré dobré gumáky, ovšem s inovací.

Tip na video: K holínkám zvolte trenčkot! Jak ho jinak kombinovat?

Jsou robustnější než ty, které tvoří typický symbol prázdninových festivalů – barevné gumáky. Disponují zvýšenou podrážkou a matným vzhledem. Připomínají spíše luxusní kožené volné kozačky ke kolenům. Značka Ganni však není jediným výrobcem. S jejich obdobou přicházejí i jiné značky a máme tušení, že se stanou dalšími často kopírovanými botami stejně jako „chunky chelsea boots“, se kterými přišel věhlasný italský brand Bottega Veneta, nebo pantoflíčky Oran od Hermès. 

Podívejte se do naší fotogalerie na podobný typ bot! 

A jak takové boty nosit? Influencerky v tom mají jasno! S odhalenými stehýnky. Přesně tak, dejte na odiv své nožky, i když zrovna prší. Nebojte se, holínky vám zajistí dostatečné teplo. Zdařilým lookem bude oversized bílá košile připomínající krátké košilové šaty spolu s botami a malou minimalistickou kabelkou, outfit pak dolaďte dlouhým béžovým trenčkotem. Nebo look s basic tričkem za doprovodu saka pánského střihu s ramenními vycpávkami, s krátkými širokými šortkami a baseballovou kšiltovkou. A pokud prahnete po boho romantickém stylu, sáhněte po krajkovaných šatech s nádechem slonové kosti.

Praktické obutí, které využijete v nižších teplotách a dešti. Tyhle boty vás promočením v dešti opravdu nepřekvapí! Ve větší zimě je pak kombinujte s upnutými skinny kalhotami, pleteným svetrem s copánkovým vzorem a prošívanou lehčí bundičkou, trenčkotem či sakem. Country styl s elegantním nádechem.

Autor: Žaneta Podlahová