Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Fusekle ven! Móda oprášila bizarní trend, který se zase uchytil

16. října 2020 | 06:00

Co bylo dříve zapovězeno, dnes je povoleno, dokonce žádáno. Ponožky v botách je to, oč tu běží. Ano, přesně tak, vidíte správně! Ovšem pantofle vystřídala podzimní a zimní obuv a v kombinaci s ponožkami tvoří zvláštní, avšak elegantní souhru. Troufáte si i vy oživit tento trend?

Ještě předtím, než se tento trend objevil na jaře tohoto roku na módních influencerkách na světových týdnech módy, slavil svůj úspěch v 80. a 90. letech. Již zesnulá princezna Diana totiž dávala na odiv své ponožky, které nosila k bílým botaskám, cyklistickým šortkám a sportovní mikině.

Nebála se je zkombinovat i s casual stylem eskalujícím k elegantnímu – s béžovým trenčkotem, blankytnou šálkou a noblesní kabelkou. Ponožky, respektive v tomto případě nadkolenky jí vykukovaly i zpod holínek, které se nyní staly tou nejvíce trendy obuví. Ovšem dnes vypadají lépe než kdy dříve. Mají robustnější podrážku a matnější vzhled, kterým spíše připomínají luxusní volné kožené kozačky ke kolenům. Za tímto hitem stojí skandinávská značka Ganni.

A právě k těmto botám se přiznávají vykukující podkolenky ve světlých tónech, jako jsou bílá či béžová. S ponožkami se ale kombinují i mary janes na podpatku, mokasíny pánského stylu, chunky chelsea boots či robustní botasky po vzoru lady Di. Kombinace s páskovými sandály na suchý zip vytvářející obraz českého turisty je, jak doufáme, už na ústupu.

Proto aby byl tento každodenní nezbytný doplněk naší skříně součástí outfitu, musí být opravdu reprezentativní. Na své staré omšelé ponožky zapomeňte. Pořiďte si kvalitní bavlněné v tlumených, či naopak světlých barvách nebo ty z měkké pletené vlněné směsi či žebrovaného úpletu. V kurzu jsou jednobarevné s jemným melírem či s decentním vzorkem strukturované pleteniny. Zapovězen není ani decentní okrasný motiv srdíček, puntíků či geometrických tvarů.

Podívejte se do naší fotogalerie na ty nejkrásnější z nich!

Autor: Žaneta Podlahová