Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Odteď budete na fotkách vypadat jako bohyně! Tohle jsou ty nejvíce fotogenické oděvy

30. září 2020 | 06:00

Sociální sítě se staly přirozenou součástí našich životů a zároveň i inspirací, především tou módní. Kocháme se pohledem na stylové fotky módních guru a přemýšlíme nad tím, proč jejich fotografie vypadají tak dobře. Nezbytnou součástí jsou fotogenická lokace, správné pózování, následná úprava barev, ale především i výběr oblečení. Co zaručeně funguje a co vám zajistí fotky jako ze žurnálu?

#1 Slip dress

Lehké jako pírko, na dotek jemné hedvábí či satén, které nebudete chtít sundat. Šaty na útlých špagetových ramínkách evokující negližé se vrátily na scénu z 90. let. Trend, jenž byl stálicí divokých párty Kate Moss, zdobil Jennifer Aniston na červeném koberci či způsobil poprask v roce 1996, kdy je oblékla na Met Gala princezna Diana. Noblesní, přitom tolik provokativní šaty jsou oblíbeným kouskem nejen v létě, ale i na podzim a zimu. A právě díky svému jemně lesklému povrchu dodají fotce měkké světlo a dynamičnost, hlavně vzhledem k tomu, že kopírují sebemenší pohyb. Ideální kombinací budou spolu s oversized huňatým svetrem a minimalistickým kabátem. Vhodným obutím pak budou bagančata čili módní terminologií chunky chelsea boots.

#2 Monochromatický styl

Tento styl vyznačující se souhrou podobných barev dodává fotografii stylovou úhlednost a minimalismus. Oblékání, jež je známkou umírněnosti šatníku a pečlivé úvahy o nošení jeho věcí, jejich využití. Dané kousky v této souhře podobných odstínů jsou totiž převážně nadčasové, takové, u kterých vyžadujeme, aby nám vydržely více než jen pár sezon.

Podívejte se do fotogalerie a vytvořte si z jednotlivých kousků monochromatický styl! Jsou na výběr šedá a hnědá kombinace:

#3 Kalhotový kostým

Pokaždé, když vidím na Instagramu kalhotový kostým, vypadá módní fotografie zatraceně skvěle! A je jedno, jestli ho oblékla žena krev a mlíko, vysportovaná modelka, vysoká dívka či ta malého vzrůstu. Některé kousky oblečení zkrátka nevypadají dobře vzhledem k věku či tělesným proporcím, ale tady je to vždy sázka na jistotu. Líbí se mi, že toto pojetí – v minulosti kancelářská uniformita – se transformovalo do úplně jiného dojmu. Působí uvolněně, stylově a variabilně – tak, že si kostýmek oblečete i na párty, společenskou událost, do práce i na rande. Kvituji fakt, že kostýmek už prostě neznamená kancelářskou nudu a tenisky k němu nejsou tabu. Naopak, dodává mu to trochu té neotřelosti a rozvernosti.

#4 Oversized sako

Taktéž i sako prošlo jistou proměnou. Vypasované sako kopírující ženskou siluetu se převtělilo do pánského střihu a jde ruku v ruce s džínami a basic tričkem. Jinak neformální, ležérní každodenní styl povýší o třídu výše. A to i na fotografii. Ramenní vycpávky tohoto oversized oděvu dodají totiž ženám sebevědomí a nádech nenucené emancipace.

#5 Kůže

Koženkové a kožené oblečení není na poli módních trendů žádným nováčkem. Jen tuto sezonu se rozmohlo mnohem více než obvykle. Ryze letní oděvy, jako jsou šortky, sukně i šaty, se převtělují do těžšího materiálu, abychom je zvládly nosit i v nepříznivém počasí, a nemusely se tak halit pouze do džínů a kalhot. A právě materiál je důvod, proč tak skvěle kůže funguje na fotkách. Dodá jim punc exkluzivity, známku luxusu a bohatství.

Autor: Žaneta Podlahová