Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Z nejhůře oblékané celebrity královnou stylu: Camilla už v módě chodit umí

15. září 2022 | 06:00

Z vévodkyně z Cornwallu se stala královna manželka, která se zhostila nové funkce po boku svého chotě krále Karla III. po odchodu velké panovnice Alžběty II. Ve společnosti byla však jistým trnem v oku, a vysloužila si tak přízvisko „neoblíbená“, které nosila řadu let. Nechvalná nálepka byla však úspěšně setřesena stejně tak jako její tehdejší módní styl, kvůli kterému byla dokonce nazvána strašákem. Jak se její módní styl změnil za poslední roky a čím inspiruje ženy nejen 70+?

Dlouho byla pranýřována a považována za tu, která chtěla rozbít vztah Charlese a princezny Diany. Potom, co se stala v roce 2005 plnohodnotnou členkou britské královské rodiny, se jí pomalu dostávalo respektu. Britský lid si získala zejména svým humorem, absolutní podporou svého chotě i angažovaností v charitě.

Její oblíbenost zpečetila před pár měsíci i samotná královna Alžběta II., která v oficiálním sdělení při příležitosti svého sedmdesátiletého panování na trůně vyjádřila Camille svou absolutní podporu. „Až nastane můj čas a můj syn Charles se stane králem, vím, že jemu a jeho ženě Camille poskytnete stejnou podporu, jakou jste poskytli mně. A je mým upřímným přáním, aby až ten čas přijde, Camilla byla známa jako královna manželka. Bude pokračovat ve svých loajálních službách,“ vzkázala královna.

Video se připravuje ...
Dětství a dospívání Alžběty II. před nástupem na trůn • VIDEO: Videohub

Nejhůře oblékaná celebrita

Svou reputaci si napravila i v módě. V minulosti se totiž dostala několikrát na seznam nejhůře oblékaných celebrit legendárního amerického módního kritika Richarda Blackwella. V roce 1994, kdy se dostala hned na první příčku, se nechal tehdejší módní návrhář slyšet, že je její styl opravdu hodně mimo mísu. Na obhajobu Camilly je nutno podotknout, že se v minulosti na paškál dostala i již zesnulá a všemi oblíbená královna Alžběta II. Tu nazval královským klaunem. Kritika se nevyhnula ani zpěvačkám Céline Dion, Cher, Victorii Beckham, Amy Winehouse nebo herečce Mary-Kate Olsen.

Sebevědomí je klíčem k úspěchu

V posledních letech však našla svůj vytříbený styl, vyznačuje se bezchybnou elegancí a naprosto ví, co funguje. Podle návrhářky Fiony Clare, se kterou Camilla dlouhodobě spolupracuje, je jejím klíčem k módnímu úspěchu především sebevědomí. „Pokud jste si jisti tím, co nosíte, jako ona, budete vždy vypadat skvěle,“ nechala se slyšet.

Bílá je to, oč tu běží

Ve svých 75 letech tak královna Camilla pluje v módních vodách s naprostým nadhledem a přirozeností. Za více než 15 let v královské rodině nám naservírovala mnoho zdařilých looků, které se těší oblibě, ovšem bílá barva je to, co ji dělá opravdu mladistvou, svěží s řádnou dávkou ryzí elegance. Jedním z nejkrásnějších modelů byly šaty kabátového střihu s dlouhými rukávy v midi střihu, které zvolila při příležitosti nedávných oslav platinového jubilea zesnulé královny. Šaty dominovaly stříbrnou okázalou výšivkou, doplnila je kloboukem, tedy doplňkem, který je s novou královnou nepochybně spjat, a uzavřenými lodičkami v tělové barvě, jež jsou ukázkovým příkladem královské etikety.

Aktuální trendy styling

Bělostná se na ní vyjímala i v rámci Kigali Fashion Week v africké Rwandě. Tentokrát ji zvolila v podobě vzdušných dlouhých kalhot, přes které oblékla dlouhou tuniku s decentním výstřihem do V. Tunika připomínala spíše košilové šaty, které jsou mimo jiné ve stylingu spolu s kalhotami aktuálním trendem. Zdá se, že tak Camilla drží prst na tepu doby.

Košilové šaty v hlavní roli

Bílá není jediným oblíbeným atributem. Inklinuje i k jasným, výrazným barvám – od pastelové růžové přes výraznou purpuru, smyslnou červenou až po zářnou modrou. Inklinuje také k nadčasovým střihům – zejména k tomu košilovému. Camilla si je totiž plně vědoma, že šaty tohoto střihu jsou klasikou, která nemá obdoby a nepodléhá postavě ani věku. Sluší zkrátka opravdu všem.

Černé kozačky

V jejím módním ansámblu mají čestné místo semišové vysoké kozačky na blokovém podpatku. Svou barvou a minimalistickým vzhledem pak hravě doplňují její kostkovaný sukňový kostýmek nebo elegantní a zdobné kabátové šaty.

Na její další zdařilé looky se podívejte v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová