Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

I muži nosí sukně: Kdo už si na ni troufl?

4. dubna 2019 | 06:00

Někteří z vás si určitě řeknou, že tohle už je moc. Jak ale všichni dobře víme, kdyby tenkrát nebylo Coco Chanel, žádná žena by dnes nenosila kalhoty. Proč se tedy trochu neodvázat a nedat možnost nových módních trendů i mužům? Kdo si troufl obléknout sukni?

Nedávno jsme tu měly článek o jarních sukních, samozřejmě pro ženy. Na náš redakční e-mail nám však přišla reakce od jednoho čtenáře, který se zeptal: "A co muži?" Tak tady to máte!

Stejně jako bylo ještě v 19. století pro ženy nemyslitelné nosit kalhoty (v roce 1926 zatkli ženu, která se procházela v kalhotách na ulicích Paříže, za pobuřování), i pro muže byly sukně dlouho tabu. Ale to se mění. Sukně (nemluvíme teď o Skotech a jejich tradičním oblečení – kiltu) si prostě někteří z nich také oblíbili.

Známými milovníky sukní jsou Conchita Wurst, Billy Porter a Jonathan Van Ness. Všichni tito muži jsou homosexuálové, Conchita Wurst je dokonce napůl ženou. To by ale nemělo odradit ani pány, kteří si hýčkají svou mužnost. Naopak – pokud se předvedou v sukni, dají jasně najevo, že si prostě věří a nebojí se experimentovat.

Conchita Wurst, Billy Porter a Jonathan Van Ness
Autor: profimedia.cz

Prohlédněte si fotogalerii mužů, kteří se rozhodli obléknout si sukně. Kromě skotské tradice je muži nosí na módních přehlídkách, udílení cen nebo na festivalech. Jedná se o pokrokové a odvážné momenty, nebo o frašku?

Autor: Markéta Luštincová