Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jarní bundičky: Do módy se vrací šusťákovka, batika a křivák trochu jinak

1. března 2019 | 06:00

Díky teplým dnům si už můžeme dovolit zapomenout na zimní kabáty a můžeme vytáhnout ze skříně trenčkoty a kožené křiváky. Pojďme ale tentokrát na chvíli odsunout klasiku stranou a podívat se na kousky, které jsou letos na jaře in! Najdou si cestu i do vašeho šatníku?

Bunda je nepostradatelným kouskem do přechodného období (unosíte ji na jaře i na podzim). Každá z nás má asi doma černou koženou bundu nebo béžový trenčkot, nikdy ale není na škodu přidat jeden netradiční kousek, který je zrovna v kurzu. Jaké jsou tedy trendy pro jaro 2019?

Návrat šusťákovky

Letošní móda jasně velí barevnost a funkčnost! Když zafouká vítr, jistě oceníte šusťákovou bundu. Skoro stejné modely se nosily v 80. letech, každopádně tyto jsou přece jen stylovější a zaujmou vás už svou barevností (color blocking).

Answear.cz, 1199 Kč, Reserved 699 Kč
Autor: archiv firem

Parky a pláštěnky

Své místo mezi trendy letos mají i parky, vedle známé khaki barvy se můžete těšit i na jemnější odstíny. Velký boom zažívají i pláštěnky, které jsou na deštivé období jako dělané (opět dávka praktičnosti), navíc vypadají naprosto parádně, pokud si na ně tedy troufnete. Protože nejen díky barvám, ale i díky lesklému materiálu jsou to poměrně dost výrazné kousky.

Batika hlásí návrat

Nejen 80. léta, ale i ta 70. jsou zpět. Batika se objevila jak na módních přehlídkách, tak v obchodech. Zaujměte letos trošku jinou džínskou a pořiďte si právě tu obatikovanou.

Zara, 899 Kč
Autor: archiv firem

Kožené bundy nejsou nikdy out

Změní se i zmíněná klasika. Tak jak byly léta oblíbené kožené křiváky, letos se kožené bundičky rozhodly být ještě hravější. Těžko si bez nich jaro vůbec představit, takže se samozřejmě budou nosit i letos, jen v jiném provedení.

Do módy jde propojení kožené bundy a saka. Ano, přesně tak! Kožená bunda s knoflíky, případně ještě s opaskem přes pas. Pokud na knoflíky nejste, pořiďte si oblíbený zip. Ale pozor, křiváky se letos nosí v motorkářské verzi s různými pásky, vypadají tak těžší a o kapku drsnější. Zato utvoří parádní kontrast s romantickými jarními šaty.

Mango, 4299 Kč, Mohito, 1199 Kč
Autor: archiv firem

Přesto tu letos máme mnohem oblíbenější model než ten s křivým zapínáním. Zip kolmo dolů byste ještě před rokem na kožené bundě téměř nikde nesehnala, dnes je to vévodící trend. Zapomenout nesmíme ani na třásně. Kdo si na ně troufne? V naší fotogalerii si můžete prohlédnout ty nejlepší kousky z aktuálních kolekcí:

Autor: Markéta Luštincová