Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Transgender není trend, ale životní styl, dokázala módní přehlídka spodního prádla

13. září 2018 | 06:00

Návrhář Marco Marco předvedl svou kolekci s názvem Seven neboli Sedm na newyorském týdnu módy. Nejednalo se však o jen tak nějakou přehlídku. Přehlídkové molo ovládli transgender lidé.

Stále více návrhářů na přehlídkách dokazuje, že móda je pro každého. Marco Marco pro svoji přehlídku ale nezvolil ani plus size modelky, ani starší dámy.  Jeho modely předvedli transgender muži i ženy.  A kdo by náhodou nevěděl, co transgender znamená, jedná se o člověka, který se neztotožňuje se svým anatomickým pohlavím a cítí se jako pohlaví opačné. 

"Modelkou jsem už od 20 let, ale vždy jsem byla shazována kvůli svým křivkám. Jsem prý příliš silná pro přehlídkové standardy. Bylo hezké projít se po mole, kde tohle nic neznamená, a vědět, že móda začíná být přístupná ke všem druhům těl," nechala se slyšet jedna z modelek.

Modelka Geena Rocero pak prohlásila:"Transgender není trend, ale je to životní styl jako každý jiný." V přehlídkách návrháře Marco Marco se transgender lidé objevovali vždy, ale ne v plné míře. Byli podle něj však vždy zastiňováni heterosexuály, a tak tuto přehlídku chtěl věnovat pouze transgenderům. Marco, tleskáme!

Všechny modely si prohlédněte v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová