Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Módní triky, které by měla znát každá žena. Co vám nesmí chybět v šatníku?

  • styl
    3. března 2019 | 06:00

    Existuje mnoho důvodů, proč stojíte ráno před skříní a říkáte si, že nemáte co na sebe. A jen malá hrstka z nás si uvědomuje, jak snadné je tenhle problém vyřešit. Stačí znát pár pravidel, kterými byste se měla začít řídit.

    Některé ženy si nekupují správné oblečení, zbytečně utrácejí hromadu peněz za kousky, které jim jen zabírají skříň, jiné neumějí využívat doplňky. My jsme pro vás připravily 8 triků, které vám pomohou uspořádat chaotickou šatnu a zajistí, že už nebudete tolik utrácet a budete vypadat nádherně!

  • Začněte se základy

    V první řadě je potřeba, aby váš šatník obsahoval základní kousky (bílé tričko, trenčkot, džíny, černé šaty...). Trendům se samozřejmě vyhýbat nemusíte, ale neměly by převažovat nad základy šatníku. Rozdělme si to na procenta. Ve vaší skříni by mělo být 70 procent základních kousků a 30 procent trendů. Trendy totiž často obměňujeme – na rozdíl od kvalitního základu.

    V jedné sezoně stačí přidat 2 nebo 3 módní kousky, svůj šatník tak udržíte svěží a neutratíte tolik peněz. V praxi pak kombinujte nejprve základy a do outfitu můžete přidat 1 módní trend (jako vidíte na obrázku: boty s potiskem hadí kůže a oranžový kabátek zastupují módní trendy, zbytek patří do základních kousků).

    styl
    Autor: profimedia.cz

  • Outfit si předem promyslete

    Není třeba ráno při spěchu do práce vyšilovat, že nemáte co na sebe, a pak zbytečně zjistit, že se necítíte dobře v tom, pro co jste se tak narychlo rozhodla. Připravte si outfit už večer, v klidu si ho vyzkoušejte a ráno můžete být v klidu. Podobný postup dělejte i při nákupech. Než si koupíte nový kousek do šatníku, promyslete si, zda ho máte s čím nosit (je dobré přijít alespoň na 3 možnosti) nebo jestli už nemáte podobný doma. 

    styl
    Autor: profimedia.cz

  • Mějte vyvážený počet kousků

    Znáte zlaté pravidlo, které je často opomíjené a o němž dost žen ani nikdy neslyšelo? Pro každý spodek byste měla mít alespoň 3 vhodné vršky. Prohrabte se ve skříni a ujistěte se, že doma nemáte sukni, ke které se vám hodí jen jedno tričko – pak ji máte úplně zbytečně. Stejně špatný postup je, když máte spoustu spodků a ke každému jen jeden vhodný vršek. Takhle to nebude nikdy fungovat a skříň vám bude nadále pouze přetékat.

    styl
    Autor: profimedia.cz

  • Kombinujte různé styly

    Nejkrásnější outfity vznikají z mixu různých stylů. K elegantnímu obleku obujte tenisky, k rozevláté sukni oblékněte koženou bundu a zapojit můžete i formálnější oblečení a doplňky. Výrazné velké náušnice budou vypadat skvěle s obyčejným bílým tričkem stejně jako třpytivá sukně bude skvělá ve spojení s pleteným svetrem. Takové outfity vypadají energicky a mladistvě (a nosit je můžete, i když vám už není 20 ani 30).

    styl
    Autor: profimedia.cz

  • Noste saka a bundy

    Díky saku nebo bundě bude váš outfit vypadat promyšleněji a výrazněji. Rozhodně budete vypadat lépe, než když si vyjdete ven ve svetru, který tolik nezdůrazní ramena a siluetu. Módní tip: vyhrňte si rukávy a přidejte náramky!

    styl
    Autor: profimedia.cz

  • Zkoušejte netradiční barevné kombinace

    Přestože můžete upoutat svým stylem, první, čeho si všichni všimnou, jsou barvy, které jste zvolila. Kombinování výrazných barev je jednoduchým způsobem, jak ozvláštnit svůj styl, zejména pokud často tíhnete k tmavým barvám. Zkuste kombinovat žlutou se zelenou nebo modrou, červenou s růžovou nebo fialovou s oranžovou. Každý si vás všimne!

    styl
    Autor: profimedia.cz

  • Pusťte správnou barvu k obličeji

    Víte, proč někdy vypadáte unaveně? Mohou za to barvy, které nosíte. Nosit barvu, která se nehodí k vaší pleti, může zničit celý váš look. Před dalšími nákupy si zjistěte, které odstíny k vám jdou. Mějte na paměti, že barva kalhot nebo kabelky nemá zásadní význam, naopak je to ale s barvou všech vršků. Zkrátka čím blíž k obličeji, tím větší si dávejte na barvu pozor. 

    styl
    Autor: profimedia.cz

  • Nezapomínejte na doplňky

    Detaily jsou to, co skvěle ucelí váš vzhled. Nezapomínejte proto na doplňky, a nemyslíme tím pouze kabelky, ale i sluneční brýle, čepice a šperky. Nepřehánějte to s nimi, ale ani je nevynechávejte. 

    Doplňky vás mnohdy mohou i zachránit. Znáte to. Z práce musíte jít večer do společnosti, ale nemáte čas se převléknout. Nejlepší způsob je obměnit doplňky. Pracovní kabelku tedy vyměňte za psaníčko a přidejte výrazné šperky, třeba náušnice. Tohle funguje pro šaty, sukně i kalhoty v kombinaci s košilemi či halenkami.

    styl
    Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Luštincová
Klíčová slova:  trendy, móda, styl, módní triky, outfit
Diskuse ke článku
.