Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

První trendy jara 2019 v obchodech: Návrat osmdesátek a neonu. Budete zářit!

18. ledna 2019 | 06:00

Na základě módních přehlídek, které už loni na podzim napověděly, co se bude na jaře 2019 nosit, jsme pro vás vybraly kousky, které si už teď můžete zakoupit. Které trendy letos nejvíce ovlivní váš šatník?

Vyberte si z letošních trendů to, co vám nejvíce sedne. Pokud jste si v zimě pořídila do šatníku kousek se zvířecím vzorem, můžete se radovat. Móda se zvířecími potisky svého vrcholu ještě nedosáhla. Leopard, zebra, had i tygr budou hitem i další sezonu.

Určitě vás také zajímá, jaké barvy se letos uchytily. Vedle pastelových, které nesmějí na jaře chybět – letos zejména zelenkavá (mořská pěna, pistáciová, jak jen chcete) – to budou i barvy neonové jako jeden z nejvýraznějších trendů sezony.

Je to logické, když se podíváme na další pilíře jarní módy 2019, vládnou zejména 80. léta, kdy neonky nesměly chybět. Tudíž mezi další charakteristiky, které budou letos kralovat, patří i vycpávky v ramenou, třpytivé šaty a dámské obleky

5464817:gallery:true:true

Ženy, které barvy v lásce nemají, se mohou také zaradovat. Vládnout bude i béžová. Ta vypadá sofistikovaně, elegantně a luxusně. Stejně tak působí i overaly. Overal s páskem zvýrazňující siluetu a bez vzorů můžete vzít do práce a večer na skleničku. Je to ideální parťák.

Pokud upřednostňujete pohodlí a bohémský styl více než ten minimalistický, nadchne vás trend třásní, který se drží již několik let. Letošní jaro se přidávají ještě šaty, kterým se říká šaty z prérie. Bývají dlouhé, rozevláté, barevné, vzorované a s volánky. Působí skromně a romanticky.

5464818:gallery:true:true

Co se týká doplňků nebo drobných detailů, všude budou mašle. Na halenkách v podobě vázanky, jako vázání na šatech nebo mašle jako spona do vlasů. Až vysvitne sluníčko, určitě uvítáte trend velkých klobouků.

5464816:gallery:true:true

Trend, kterému ale absolutně nerozumíme, jsou cyklistické bermudy. Návrháři si zřejmě řekli, proč nechávat pohodlné kraťasy jen pro cyklisty a neprosadit je i v běžné módě. Rozdělí se lidé na dva tábory a budou je buď milovat, nebo nenávidět? Nebo rychle upadnou v zapomnění? V to doufáme my. Kde můžete zakoupit kousky nejnovějších trendů? Prohlédněte si naši fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová