Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tenisky, které nutně potřebujete: Jaké jsou teď trendy a kam pro ně vyrazit?

Video se připravuje ...
VIDEO: Karel Dlabač
13. března 2019 | 06:00

Bílé tenisky jsou stálicí každého (nejen dámského) botníku. Pokud ale tenisky milujete i pro jejich univerzálnost, určitě se vyplatí pořídit si kousek, který bude vystihovat váš styl. Se kterými letos nešlápnete vedle?

Pokud jste si rozmýšlela koupi nových tenisek a stále jste váhala, zda si je opravdu pořídit, letošní kolekce vám volbu usnadní. Tolik módních trendů jsme tu snad ještě neměli. Na vrcholku se stále drží takzvané ugly sneakers, neboli ošklivé tenisky jako po tatínkovi, jejich trend už jste jistě zaznamenala.

V jarních kolekcích nám ale tyto někým milované, jinými nenáviděné kousky přijdou mnohem hezčí. Možná jsme si na ně už zvykly nebo to dělají jen krásné svěží barvy. Každopádně – za nás se určitě vyplatí a poznáte to hned, jakmile si je vyzkoušíte. Jsou velmi pohodlné. Nejhezčí kousky seženete v obchodech Deichmann, Mango, Stradivarius a Reserved.

Mango, 1299 Kč
Autor: archiv firem

Podobně jsou na tom i tenisky s vysokou podrážkou, navíc jsou univerzálnější a využijete je k více kouskům ze svého šatníku. Snadno tak prodloužíte svou postavu i bez potřeby podpatků. Vedle těchto nejvýraznějších trendů frčí i vzory a různé potisky v podobě hadí kůže a především květin, ty nabízí nejen prodejna Baťa, ale i značky Toms nebo Desigual. Všechny trendy tenisky si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Inspirujte se před nákupem:

A jaký trend nás letos bude doprovázet na každém kroku? Retro! Za zmínku tedy rozhodně stojí i nová retro kolekce Coca-Cola od značky Baťa, která bude na pultech od 15. března 2019. Tyto ikonické plátěné tenisky si zamilujete.

Baťa, retro kolekce Coca Cola
Autor: archiv firem

Autor: Markéta Luštincová