Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trendy zimní boty: Které vám v botníku pořád ještě chybí?

7. listopadu 2018 | 06:00

Další – tentokrát už zimní – sezona se blíží. Proto je čas poohlédnout se po nových botách. Které tuto zimu pofrčí nejvíce? Sáhnete po šněrování, nebo po kožíšku?

Je nejvyšší čas vybavit se na zimu, a to ve velkém stylu. Do botníku byste letos měla přidat alespoň jeden kousek, který opravdu pofrčí. My vám všechny trendy ukážeme a na vás už je jen jít na nákupy a rozhodnout se pro ideální pár – přesně pro vás.

Když se řekne "zima a boty", první, co nás napadne, jsou kozačky. Kozačky nad kolena jsou stále trendy, v obchodech však letos nalezneme mnohem více možností v podobě řasených kozaček. Dají se nosit vyhrnuté nahoru nebo shrnuté do půli lýtek. 

Další typickou zimní součástí bot je určitě kožešina. Ta se objevuje jak na elegantních kouscích, tak i na těch sportovnějších. Letos se do módy vrací turistická obuv a my jí tleskáme, protože na zimu snad lepší boty neexistují. Hrubá podrážka zabrání uklouznutí a zateplený vnitřek k nám zas nepustí zimu. Určitě si každá vybere kousek, který se jí bude hodit ke sportovní bundě na hory i ke kabátu do města.

K další obuvi, která letos bude v kurzu, určitě patří šněrovací kousky, které vypadají skvěle ke kalhotám, k šatům i k sukním. Stejně se dají kombinovat i drsnější boty pocházející z vojenské uniformy: combat boots

Určitě nemusíme opakovat, že mezi trendy boty patří i ty westernové. Divoký západ se vrátil už v loňském roce a ještě tu s námi nějakou dobu bude. Posledním kouskem, který stojí za zmínku, jsou kotníkové boty jako z osmdesátých let. Nízký úzký podpatek a špička se hodí do práce i na párty.

Autor: Markéta Luštincová