Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nejlepší obuv na začátek podzimu: Plátěné tenisky i otevřená pata

29. srpna 2018 | 06:00

Období, kdy léto pozvolna přechází do podzimu, s sebou nese chladná rána a teplá odpoledne. Jaká obuv je pro tyto dny nejvhodnější?

Milovnice tenisek mohou zajásat! Teď je ten nejvhodnější čas vytáhnout plátěné tenisky. V nich vám nebude zima ani horko. Při opravdu chladných ránech do nich můžete vzít ponožky, které pak stačí sundat.

Vyhráno máte i s botami s otevřenou patou. Na rozdíl od těch s otevřenou špičkou, kam je přímo zakázáno vzít si punčocháče, to v tomto případě je povoleno. Když je chladno, tak tuto možnost rozhodně přivítáte. Nejhezčí kousky jsou podle nás v obchodě Zara. Ty bez podpatku, neboli takzvané mules, zde koupíte od 899 korun.

Prodávají se ale i kousky s páskem přes patu, a to jak na podpatku, tak bez něj. V obchodě Zara mají takové s plastovou průsvitnou částí za 999 korun. Plast je trendy už od jara a objevuje se jak na botách, tak na kabelkách. Tento podzim ale nejvíce vyniknete s kostkou. Boty s otevřenou patou a s dekorem kostky zakoupíte v obchodě Mango za 899 korun nebo v Reserved za 999 korun.

Mango, 899 Kč
Autor: archiv firem

Kostka se objeví i na balerínách, které jsou do těchto přechodných dnů také vhodné. Kostkované balerínky můžete koupit v obchodě Bershka za 649 korun. Pokud máte raději jednoduchost, můžete vybírat baleríny snad kdekoliv. Stálicí všech botníků pak jsou určitě mokasíny. Nejstylovější jsou ty semišové nebo lakované. Krásně doladí jakýkoliv outfit. Zakoupíte je třeba v obchodě CCC za 599 korun.

Autor: Markéta Luštincová