Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Česká móda: Geometrické vzory a neotřelé střihy, to je Mikela da Luka

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
17. července 2016 | 06:00

Za značkou Mikela da Luka stojí Mikela Tlustá. Založila ji před pěti lety, když – povoláním grafička – odešla na mateřskou. Je skvělé, když se rozhodnete změnit život a profesi, dokážete otevřít mysl a skočit do něčeho po hlavě, aby se ukázalo, že máte talent, a lidé si vaše nápady a práci zamilují.  

„Nejdéle nám trvalo, než jsme vymákli ten správný materiál, který budou ženy rády nosit,“ vysvětlovala nám Mikela. Jelikož – jak už bylo řečeno výše – je původním povoláním grafička, zůstala jí záliba v jednoduchých grafických tvarech, kterými zdobí svá trika, šaty, mikiny, a dokonce si u ní můžete pořídit i vtipné legíny. Zkrátka sestavit umí celý originální outfit.

Sama designérka už si nikdy trika, šaty ani mikiny nekupuje, ale nosí zásadně své věci. Móda ji zajímala od malička. „Mateřská odstartovala to, že jsem se rozhodla, že nechci sedět dvanáct hodin u počítače, ale raději pracovat s materiálem,“ prozradila nám Mikela. Z jejích šatů si nebudete moci vybrat. Jsou jednoduché, ale přitom rafinované. Pořídíte je už od osmi set korun. Více najdete na jejích stránkách.