Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Návrhářka Jitka Klett: Češkám chybí odvaha, těm mladým i originalita!

Video se připravuje ...
Jitka Klett, přehlídka v rámci Unique fashion weeku
VIDEO: Adam Balažovič
3. října 2015 | 06:00

V rámci akce Unique Fashion Week, která proběhla minulý týden, jsme navštívili také přehlídku slovenské návrhářky Jitky Klett. Při téměř třicet minut trvající přehlídce ukázala celou škálu svých modelů.

Vlastní módní značku založila rodačka z Olomouce v Košicích už v roce 1994. Nejdůležitější je pro ni prý kvalita materiálů, které používá. Není to móda pro každého, někdy je možná až trochu křiklavá a nápadná. V kolekci, kterou předvedla, je hodně krajky, nahoty a kůže.

Jitka tvrdí, že českým ženám chybí odvaha, a mladé generaci zase naopak touha být jedinečným. „Postrádám iniciativu mladé generace, která by se chtěla odlišit, a ne podobat. Trend toho, že se mladí lidé chtějí podobat jeden druhému, je smutný a já jako návrhářka se je tou extravagancí snažím zaujmout, abych je motivovala vyzkoušet něco jedinečného a jiného," tvrdí Jitka.

Podařilo se nám navštívit také přehlídku Denisy Dovalové, jejíž modely jsou úplně jiné než ty Jitčiny. Její střihy jsou jednoduché, stejně tak i barevnost. Denisa minulý rok zvítězila, a tím pádem si letos zajistila účast na přehlídkových molech. Letošní vítězkou Black card, soutěže pro mladé talenty, se stala Barbora Kubíčková.

Video se připravuje ...
Kromě přehlídky Jitky Klett jsme navštívili i přehlídku Denisy Dovalové. Podívejte se na její modely • VIDEO: Andrea Zelníčková