Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Beata Rajská: Fandím všem mladým návrhářům

Video se připravuje ...
Beata Rajská bude mít v rámci Unique fashion weeku dvě přehlídky.
VIDEO: Adam Balažovič
22. září 2015 | 13:00

Neuvěřitelně skvěle vypadala na zahájení Unique fashion weeku módní návrhářka Beata Rajská, která je s tímto každoročním svátkem módy nerozlučně spjatá. Letos už probíhá pátý ročník, milovníci módy si užijí především o víkendu, kdy budou probíhat přehlídky po celé odpoledne ve Slovanském domě a budou přístupné veřejnosti.

Unique fashion week dává prostor studentům módy a mladým talentům, kteří se mohou blýsknout, a odstartovat tak svou kariéru. Beata Rajská mladým návrhářům velice fandí a sama jim poskytuje prostor. „Fandím každému mladému návrháři, protože vím, jak je to strašně těžké v tomhle oboru uspět. Já sama beru studenty na praxe a teď jsem přijala studentku po ukončení školy, takže já rozhodně dávám prostor mladým a fandím jim.“

Takový týden módy je pěkně náročný. Beata má dokonce dvě přehlídky, jednu společnou s dalšími českými módními ikonami, Klárou Nademlýnskou, Ivanou Mertlovou a Jitkou Klett, a pak svou vlastní autorskou přehlídku. Jako host se bude objevovat i na dalších show, a proto musí mít připraveny nejen své kolekce na přehlídky, ale i šaty, ve kterých se bude na večírcích ukazovat. „Vůbec nevím, kolik mi jich kolegyně připravily, já jsem se teprve včera vrátila do Čech,“ smála se Beata.

Na tiskové konferenci se setkala se Simonou Barbieri, která přijela jako jeden z hlavních hostů týdnu módy reprezentovat svou značku Twin – set. Italská móda je podle Beaty Rajské velice nápaditá. My jsme natočili vzorek kolekce, kterou Simona do Prahy přivezla.

Video se připravuje ...
Kolekce italské návrhářky Simony Barbieri • VIDEO: Andrea Zelníčková