Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hit, který trvá 100 let! Pouzdrovou sukni milovaly už naše prababičky

12. září 2013 | 06:00

Pouzdrová sukně je absolutním hitem téměř 100 let a do módního důchodu se rozhodně nechystá. Tahle nesmrtelná klasika nám ženám pomáhá oblékat se elegantně, žensky a moderně. Přesvědčte se na vlastní oči, jak je pouzdrová sukně neuvěřitelně variabilní.

Historie pouzdrové sukně sahá až na počátek 20. století, kdy ji přivedl do světa módy francouzský návrhář Paul Poiret. Tehdy platilo pravidlo - čím je sukně užší, tím lepší. Mnohdy se v nich ovšem nedal udělat ani krok.

O velký comeback se postaral ve 40. letech Christian Dior, který zahrnul pouzdrové sukně do své nové kolekce. Největší boom nastal o pár let později, kdy se "pouzdrovka" stala základem šatníku. Mezi hvězdami tehdejší doby, které se do úzké sukně bezhlavě zamilovaly, byla božská Marilyn Monroe.

Netradiční tradice

...
Autor: archiv firem
Poudrová sukně se za posledních 50 let dostala mezi stálice dámského šatníku. Přidala se tak k džínům, bílé košili nebo malým černým šatům. Zapamatujte si, že je k dostání ve všech možných délkách, barvách i materiálech. Proto se nebojte experimentovat třeba s neonově růžovou sukní, díky které vás zaručeně nikdo nepřehlédne. A když už, tak už! Přidejte ještě originální halenku a výrazné šperky.

Modrá je dobrá

...
Autor: archiv firem
Velmi oblíbenou barvou pouzdrové sukně je elegantní modrá, která sluší všem typům žen. Nejvíce ji milujeme v kombinaci s bílou. A jestli patříte mezi "bledulky", nezoufejte! Stačí přidat výrazné šperky a ženy světlého typu budou výrazné i v záplavě bílé. Tygrované balerínky jsou bonusem pro odvážné dámy, které chtějí být vidět.

Černobílá klasika

...
Autor: archiv firem
Černá pouzdrová sukně je zárukou elegance, sexy křivek a ženskosti. Pokud ve vašem šatníku tento poklad ještě není, urychleně to napravte. Černá sukně je totiž dlouhodobou investicí, protože bude trendy minimálně dalších 100 let. Pokud máte ráda retro, pořiďte si sukni až do půli lýtek. Tahle vintage varianta byla v minulosti velmi oblíbená.

Komerční sdělení:

Kvalitní sukně za nízké cena najdete ZDE