Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nesmrtelné puntíky, pruhy a kostky: Podlehněte působivé grafice

9. září 2013 | 08:00

Pruhy, proužky, kostičky, kolečka a spousta dalších grafických obrazců nikdy nevyhynou. Rozjeďte pořádnou optickou hru s velkými kontrastními plochami bíle, černé a tmavě modré.

Nešla vám ve škole matematika a geometrii jste přímo nenáviděla?Přesto dejte šanci nejrůznější puntíkům, proužkům, čtverečkům i trojúhelníkům, které jsou v módě nesmrtelné, stejně jako džíny. Grafickou módou zkrátka nikdy nic nezkazíte.

Podle míry vaší extravagantnosti můžete zkombinovat kalhoty se svislými pruhy klidně i s puntíkatým topem. A když zvolíte decentní šperky, může být tento model záležitostí i mnohem starších žen, než jen "trhlých puberťaček".

Černobílý odvaz

...
Autor: archiv firem

Černobílá klasika vévodí i geometrické módě. V těchto základních barvách můžete kombinovat, co hrdlo ráčí. Štíhlým nožkám sluší grafické legíny, které opticky lehce přidávají kila. Tento klam zachráníte botami na platformě nebo podpatku. Když legíny doplníte o jednobarevý vršek a trojúhelníkové náušnice, můžete si klidně dovolit ještě vzorovaný svetřík. Pokud patříte mezi odvážnější ženy, nasaďte si brýle s výraznými obroučkami, které jsou nejen trendy, ale také omlazují o několik let.

Romantické retro

Grafická móda nemusí být podle pravítka.
Autor: archiv firem

Pro někoho mohou být puntíky infantilní, pro druhého absolutní hit. My patříme do druhé skupiny, která si navíc myslí, že tohle božské retro má výrazný romantický nádech. Obyčejné triko s puntíky v kombinaci s áčkovou sukní je terno. Ještě něžnější budete s kytičkou ve vlasech nebo květovanými brýlemi. A pro ty odvážnější je tu bundička s geometrickými vzory, která zahřeje i zaboduje.

Pohodlné zebrování

...
Autor: archiv firem
Kombinování pruhů a motivů rozkvetlé louky je velmi populární. A konečný efekt se ještě znásobí díky vertikálním proužkům, které opticky zeštíhlují. Vsaďte na pánský look, který vytvoříte přidáním okovaných polobotek a tmavých cigaretových džín. V tomto případě nezapomínejte na šperky, které by měly být jak jinak, než geometrické.