Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Prague Fashion Week 2013: Co přinesl týden módy?

16. září 2013 | 06:00

Uplynulý týden se nesl ve znamení módy. V New Yorku, probíhal týden módy, na kterém světoznámý designéři a slavné módní značky představovali kolekce pro jaro/léto 2014. Stejně tomu bylo i v Praze, kde tuzemské i zahraniční módní návrhářky uvedly své nové kolekce.

Hvězdou letošní Fashion weeku byla nejznámější japonská návrhářka Hirono, která tvoří pod značkou Saphir East. Přehlídka ikonických modelů z její tvorby zahájila celý módní týden.

Dalším významným hostem byla španělská supermodelka Eugenia Silva, která v Praze strávila hned několik dní.

Začínající návrháři
Model letošního vítěze soutěže Dreft Black Card Lukáše Macháčka
Autor: Prague Fashion Week

V rámci týdnu módy představili svou tvorbu i začínající módní návrháři. Show odstartovaly modely loňské vítězky akce Dreft Black Card Jindry Jansové. Prostor dostal i letošní vítěz Lukáš Macháček. Jeho kolekce pro sezonu podzim/zima 2013 doslova ohromila českou módní scénu. Hlavní hvězdou kolekce tohoto nadějného návrháře byla Taťána Kuchařová.

Možnost ukázat svůj talent dostali i studenti VŠUP a studenti Univerzity Jana Evangelisty Purkyně.

Tuzemské návrhářky

Sobotní večer rozzářila nová kolekce Tatiany Kovaříkové a Beaty Rajské. Tatiana vsadila na černo-červenou kombinaci a Beata na snovou bílo-krémovou. Na obou přehlídkách bylo plno fotografů, celebrit i fanoušků originální české módy.

V první řadě vše sledovala topmodelka Petra Němcová, která je tváří celé týdenní módní akce.

Beata Rajská se svou vrchní modelkou Veronikou Chemlířovou.
Autor: Prague Fashion Week

Móda přilákala celebrity

Přehlídek, které byly určeny jen VIP hostům se zúčastnily zpěvačky Tereza Kerndlová a Tina, modelka Aneta Vignerová nebo třeba moderátorka Emma Smetana. Pojďme se podívat na zoubek jejím outfitům.

České ženy milují módu. Navštívily přehlídky v rámci týdne módy a my můžeme posoudit, jak jim to slušelo, nebo naopak.
Autor: profimedia.cz, DANIEL CERNOVSKY

Aneta Vignerová v tom zkrátka umí chodit. Sněhobílé mini se zvláštně řešenými rukávy byly naprosto skvostné. A doplňky i účes byly velmi vhodně zvolené.

Čerstvě vdaná Tereza Kerndlová je ráda za princeznu. Šaty z hrubé krajky zdobené korálky jsou opravdu pohádkové a vhodné jsou i doplňky. Ovšem, co je přes čáru, jsou žluté nehty. Ty se k romantickému stylu vůbec nehodí.

Slovenská zpěvačka Tina nedávno porodila chlapečka, a tak potřebuje schovat kila navíc. Její "hiphoperský" outfit je diskutabilní. Kšiltovku měla nechat doma a rozkrok kalhot je už opravdu moc dole. Ale zlaté sáčko s vycpanými rameny se nám moc líbí.

Hvězda zpravodajství TV Nova Emma Smetana se stále hledá. Jednotlivé kousky jsou trendy, avšak dohromady tvoří paniku. Příště to chce víc citu a elegance.

Na více fotografii z celého týdne módy se můžete podívat do naší fotogalerie!