Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

Chystáte se ještě na dovolenou? Tato kosmetika vám nesmí na cestách chybět

  • Kosmetika
    16. srpna 2024 | 06:00

    Pokud patříte mezi šťastlivce, které dovolená teprve čeká a už teď si lámete hlavu, jakou kosmetiku s sebou zabalit, máme pro vás seznam těch nejpotřebnějších pomocníků. Nemusíte tak tahat celou svou kosmetickou výbavu. I s pár produkty totiž ochráníte své tělo i vlasy a vykouzlíte krásné letní líčení. 

  • Opalovací přípravek

    Začneme hned tím nejdůležitějším. Žádná dovolená, ať už jedete kdekoliv, se neobejde bez kvalitní sluneční ochrany. Pokud nechcete celou dobu vašeho výletu trpět, protože jste se spálili na sluníčku, nezapomeňte si s sebou zabalit opalovací krém, gel nebo sprej. Produktů je na trhu opravdu mnoho, takže určitě vyberete. Ochranný faktor SPF by měl být alespoň 30 nebo vyšší, záleží na vaší citlivosti na slunce a destinaci. Na obličej volte vždy SPF 50.

    Náš tip: Suchý sprej na opalování Coconut Love OF 50, Astrid Sun, 330 Kč (150 ml), koupíte v síti drogérií.

    VIDEO: Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s jakým faktorem si vybrat?

    Video se připravuje ...
    Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s jakým faktorem si vybrat? • VIDEO: Videohub

  • Krém po opalování

    Po celodenním pobytu na sluníčku potřebuje pokožka pořádnou dávku hydratace. Vždy tedy mějte s sebou také přípravek po opalování. Pokud se při opalování přece jenom spálíte, velkou úlevou pro vás budou pěny obsahující panthenol. Ten spálenou pokožku zklidní a osvěží. 

    Náš tip: Hydratační mléko po opalování s aloe vera, Nivea, 249 Kč (300 ml), koupíte v síti drogérií

  • Hydratační mlha

    Během horkých letních dní pleť doslova trpí a jakékoliv mírné ovlažení pro ni bude velkou úlevou. Na cestách se vám proto bude hodit hydratační mlha obsahující cenné látky, které bude vaše pleť zbožňovat. Kdykoliv během dne můžete svůj obličej osvěžit a zbavit se tak suché tváře, která bývá vlivem slunečního záření podrážděná a napnutá. 

    Náš tip: Hydratační mist pro citlivou pokožku, Onclé, 189 Kč (100 ml), koupíte na www.oncle.cz

  • Olej na vlasy

    Používáním vlasového oleje chráníte své vlasy před škodlivými účinky slunce, soli a větru. Mořská voda a slunce mohou vlasy vysušovat a oslabovat, a to následně vede k lámání a krepatění. Skvěle funguje například arganový, kokosový nebo jojobový olej. Na trhu najdete také mnoho vlasových sprejů s UV ochranou.

    Náš tip: Olej na vlasy Keratin Smooth, TRESemmé, 139 Kč (50 ml), koupíte v síti drogérií

  • Balzám na rty s UV ochranou

    Ochranný balzám na rty s UV filtrem je na dovolené u moře vyloženě nezbytný. Sluneční paprsky totiž mohou poškodit jemnou pokožku rtů, což následně vede k vysušení, popraskání a pálení. Vybírejte balzámy s hydratačními složkami jako bambucké máslo, kokosový olej, vitamin E nebo včelí vosk.

    Náš tip: Avène Sun tyčinka na rty SPF50+, 179 Kč, koupíte v síti lékáren

  • Voděodolná řasenka

    Velkou výhodou dovolené a letního opálení je, že to s líčením nemusíme už příliš přehánět. Většinou stačí dokreslit obočí a zvýraznit řasy. Proto nezapomeňte voděodolnou řasenku. Mějte však na paměti, že tyto řasenky opravdu drží a do taštičky si ještě přibalte odličovač na olejové bázi. 

    Náš tip: Voděodolná řasenka Volume Mania, Dermacol, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v síti drogérií

  • Multifunkční líčidlo

    Pokud hledáte šikovného kosmetického pomocníka, kterým nalíčíte oči, rty i tváře, rozhodně si musíte pořídit multifunkční tyčinku. Usnadní vám práci, ušetříte místo v kosmetických taštičkách a navíc dokonale sladíte odstín rtěnky a tvářenky. 

    Velký výběr kosmetických produktů za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.