Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Letošní rok ovládne střih z devadesátek. Milovala ho i princezna Diana

18. února 2024 | 06:00

Vedle dlouhých pěstěných loken letošní rok přeje i kratším účesům, které vás oživí, dodají vám špetku hravosti a rebelie. Jedním z takových je bixie střih, který kombinuje pixie cut a mikádo. Získá si typický devadesátkový sestřih i vaše srdce?

 

Pod označením bixie se skrývá sestřih, pro který jsou typické kratší vlasy vepředu a delší vzadu. Kombinuje tak oblíbený pixie cut a mikádo. Byl oblíbený v devadesátkách, a jak to tak bývá, trendy se neustále vrací, a proto se i tento střih opět těší velké oblibě. Účes působí rozpustile a hravě, je pro něj charakteristický větší objem a díky vrstvám vlasy získávají texturu. Z bixie střihu však vykouzlíte také elegantní uhlazenou variantu a dohromady jde tento střih také s vlnitými vlasy. Jeho údržba je velmi snadná, což rozhodně oceníte.

VIDEO: Máte jen pár minut a nevíte si rady s neposednými loknami? Tyto 3 jednoduché účesy se hodí na ples nebo i na neformální setkání.

Video se připravuje ...
Máte jen pár minut a nevíte si rady s neposednými loknami? Tyto 3 jednoduché účesy se hodí na ples nebo i neformální setkání.  • VIDEO: .

Průkopnice bixie střihu

Princezna Diana, známá svou ikonickou osobností a citem pro módu, byla jednou z prvních, které propadly bixie střihu. V 80. letech si nechala vlasy zkrátit, což bylo odvážné rozhodnutí vzhledem k tehdejšímu konzervativnímu vnímání královské rodiny. Její bixie střih se stal jedním z jejích ikonických rysů a inspiroval mnoho žen po celém světě, které chtěly vypadat elegantně a moderně zároveň. Její odvaha v experimentování s vlasy byla zároveň v souladu s jejím celkovým přístupem k módě a stylu, což ji učinilo ikonou módního světa.

Kromě princezny Diany tento účes nosily svého času také Winona Ryder, Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Meg Ryan, Rachael Leigh Cook, Neve Campbell, Drew Barrymore, Victoria Beckham nebo Natalie Imbruglia. Inspiraci, jak bixie střih nosit, najdete ve fotogalerii.

Vše potřebné pro krásné a zdravé vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

 

Autor: Aneta Valešová