Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zaměřeno na nehty: Trendy manikúra letošního roku, kterou za chvíli uvidíte úplně všude

28. ledna 2024 | 06:00

Zapomeňte tentokrát na přirozenost a béžové odstíny, které tak dlouho v manikúře dominovaly. Letošní rok přeje intenzivní barvě, která v sobě nese nádech luxusu a elegance a kterou brzy uvidíte úplně všude. Vyzkoušíte i vy žhavý trend Royal Blue? 

 

Kořeny Royal Blue – neboli královské modré – sahají až do 17. století, kdy byl tento odstín speciálně vytvořen pro anglickou královnu Henriettu Marii Stuartovnu. Barva byla pojmenována právě na její počest. Byla to barva, která měla zvýraznit královský vkus a krásu královny, což se povedlo. Brzy se tento odstín stal u královských dvorů po celé Evropě velmi oblíbeným. 

V 18. století pak jeho popularitu podpořila královna Charlotte z Mecklenburg-Strelitz, manželka britského krále George III., která ho dovedla do módního povědomí. Královská modrá byla považována za symbol královské moci, noblesy a elegance. Dodnes je tato barva spojována s důvěrou a spolehlivostí, má uklidňující a povzbuzující účinky.

VIDEO: Jak v zimě pečovat o nehty a pokožku rukou?

Video se připravuje ...
Jak v zimě pečovat o nehty a pokožku rukou? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Nádech luxusu a elegance

Tento intenzivní odstín modré má luxusní a elegantní vzhled, a proto je tak žádaný v módním průmyslu, ale velmi oblíbeným je také ve světě kosmetiky, zejména v oblasti manikúry. Nosí se jak na dlouhých, tak na krátkých nehtech, skvěle vypadá na francouzské manikúře, vytvořit s ním můžete také pouze jemné zdobení. Ty zručnější z vás si zase mohou pohrát a pomocí tohoto odstínu na nehtech vykouzlit různé vzory. Nemusíte se bát přidat třpytky nebo metalické odlesky.

Barevné kombinace

Modrý odstín je sám o sobě už dost výrazný, při kombinaci s jinou barvou buďte proto trochu střízlivější. Skvěle ladí například s bílou, se kterou vytváří kontrastní a čistý vzhled. Spojení se zlatým odstínem pak přidává nádech luxusu a královské elegance. Fungovat bude také se stříbrnou, šedou nebo černou. Nahlédněte do fotogalerie a inspirujte se!

Velký výběr trendy laků na nehty najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

 

 

Autor: Aneta Valešová