Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Největší vlasové trendy roku 2023: Co se letos nosilo a jak to bude příští rok?

31. prosince 2023 | 06:00

Každý rok s sebou přináší nové trendy nejen v módě, ale také v kosmetice a vlasovém stylingu. Pojďte se s námi podívat, jaké účesy byly letos in mezi návrháři a celebritami. V roce 2023 dominovala hlavně elegance a přirozenost a vypadá to, že se tento trend přenese také do roku nového.

 

Pokud zatoužíme po vlasové proměně, inspirací nám jsou často celebrity, které se vždy drží nejnovějších trendů, a jak je známo, některé se nebojí ze dne na den svou image kompletně přeměnit. Občas tak můžeme být svědky neuvěřitelných barevných kombinací i střihů. 

VIDEO: Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech?

Video se připravuje ...
Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Letošní rok se však nesl ve znamení střídmosti, elegance a přirozenosti. Sem tam jsme na červeném koberci mohli zahlédnout lehkou extravaganci, ve většině případů ale slavné dámy dávaly přednost uhlazeným drdolům, vysoko postaveným culíkům nebo ležérním vlnám. 

Roku 2023 převážně dominovaly kratší účesy, které jsou oblíbené hlavně pro svou praktičnost a lehkou úpravu. Dlouhé vlasy pak oživila záclonková ofina, která bude velmi trendy také v roce 2024. Jak už bylo řečeno, důraz byl kladen hlavně na přirozenost, což byla dobrá zpráva hlavně pro majitelky kudrnatých vlasů. Mohly tak zahodit žehličky na vlasy a svým kudrnám dát svobodu.

Vlasové trendy pro rok 2024

Pokud něco nechybí na seznamu vlasových trendů pro příští rok, je to znovu přirozenost. Mezi největšími trendy se bude stále držet motýlí střih, kterému propadla na konci letošního roku také princezna Kate. Populární budou také krátké vrstvené střihy, delší mikáda v hladké i vlnité podobě, rockový shag nebo takzvaná záclonková ofina. 

Produkty pro krásné a zdravé vlasy za nejlepší ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Nahlédněte do fotogalerie na účesy, které byly in v roce 2023. Který se vám líbil nejvíce?

Autor: Aneta Valešová