Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kosmetické trendy, které vám (nejen) na cestách usnadní péči o vzhled

  • Trendy v úpravách vám ušetří spoustu času
    2. srpna 2023 | 06:00

    Zejména v letním období, kdy jsme neustále na cestách, mohou být zdlouhavé úpravy zevnějšku na obtíž. Jak je tedy zkrátit na minimum nebo se jim ideálně zcela vyhnout? Vsaďte na následující trendy, které vás zdlouhavých příprav, rozmazaného make-upu i řasenky zbaví jednou provždy.

  • Permanentní obočí

    Hitem posledních let, který si získává čím dál větší oblibu žen, je permanentní tetování obočí. Díky microbladingu nebo ombré získáte přirozeně vypadající husté obočí, které jistě ocení všechny nositelky nedokonalých tvarů či prořídlých chloupků i ty, které jen nebaví jejich zdlouhavé a neustálé úpravy do požadovaného tvaru. Obočí dokresluje celkový vzhled obličeje, proto je skutečně důležité. A kdo by odmítl ho mít krásné i bez hodin strávených před zrcadlem?

    Trvalé obočí vám bez korekce vydrží nejméně rok, většinou však dva a ceny u spolehlivých profesionálů, kteří vám na obličeji vykouzlí trvale krásné obočí pomocí titěrných jehliček, se pohybují přibližně od 3000 korun výše za zákrok. Toho se nemusíte obávat, protože zkušený personál vám předem aplikuje lokální anestetikum, takže zákrok je obvykle téměř bezbolestný. V kvalitnějších salonech a klinikách se dočkáte obvykle také kvalitnějšího výsledku bez nutnosti korekce, proto je třeba vybírat pečlivě pouze z ověřených kosmetických zařízení.

    VIDEO: Jak si vybrat ten správný make-up? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Poradíme vám, jak si vybrat make-up v drogerii! • VIDEO: Adam Balažovič

  • Trvalé a nesmazatelné oční linky

    Nebaví vás muset se neustále malovat a chcete mít alespoň na dovolené či ve volném čase od tvorby očních linek chvíli klid? Potom raději vyhledejte specializovaný salon a nechte si udělat permanentní oční make-up. Protože jde o trvalý zákrok, dejte raději na recenze a zkušenosti ostatních. Sledujte fotografie hotové práce a myslete na to, že někdy méně znamená více. Jinak se ale oblast permanentního líčení posouvá neustále kupředu, proto se vůbec není třeba obávat nechat si například linky vytetovat, a mít tak o starost méně. Dobré je i při aplikaci trvalých linek zachovat určitou míru přirozenosti, protože je třeba mít na paměti, že nějakou dobu permanentní líčení vydrží. Mělo by se vám tedy hodit pro všechny příležitosti a nemělo by být přehnaně výrazné.

  • Řasy metodou řasa na řasu

    Další možností, jak se zbavit zdlouhavého procesu líčení, a navíc nespoléhat na voděodolnou řasenku, je aplikace řas metodou řasa na řasu. Když se obrátíte na šikovnou kosmetičku, můžete se spolehnout, že budou vypadat stejně přirozeně, ale jako příjemný bonus váš pohled více zvýrazní. Díky umělým řasám můžete dosáhnout vytoužených výraznějších a hustých řas bez kleštiček a řasenky. Navíc obavy z neustále rozmazané řasenky kolem očí jednoduše nadobro zmizí. Protože řasy neustále rostou, je třeba aplikaci nových umělých řas zopakovat každé tři až čtyři týdny. Jejich doplnění bývá už ale výrazně levnější než samotné prvotní lepení. Přirozená metoda řasa na řasu obvykle netrvá déle než dvě hodiny, což se v porovnání s každodenní vlastnoruční snahou o okouzlující pohled skutečně vyplatí.

  • Prodloužení řas

    Jestliže nejste zrovna zastáncem umělého prodlužování řas a raději máte přirozenost, je tu ještě jedna možnost. Lash lifting řasy nenuceně natočí a prodlouží s pomocí keratinu a dalších vyživujících složek. Efekt tohoto způsobu je sice poněkud méně výrazný než v případě nalepení umělých řas, ale zase vydrží bez zásahu kosmetičky dvakrát tak dlouho – botoxové a liftingové účinky kvalitní procedury trvají až osm týdnů.

Autor: Tereza Brožová
Klíčová slova:  trendy, krása, úpravy, permanentní make-up
Diskuse ke článku
.