Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hladká kůže bez celulitidy? Vyzkoušely jsme metodu, která opravdu funguje

...
19. února 2023 | 06:00

Pomerančová kůže trápí štíhlé, ale i ženy s křivkami. Existuje mnoho způsobů, jak se jí zbavit, většina z nich se ale často setkává s neúspěchem. Mezi takové však nepatří maderoterapie. O co se jedná a proč má smysl vyzkoušet tuto metodu na vlastní kůži?

Kila navíc vás netrápí, ale zato nehezky vypadající pomerančová kůže ano? Na vznik celulitidy mají vliv dědičnost, životní styl, ale také hormony nebo uspořádání podkožních buněk. U žen se tukové buňky lépe ukládají, zvětšují se a vytlačují se proti povrchu pokožky. Následně se v těchto místech snižuje průtok krve a lymfy a vytváří se pomerančová kůže.

Video: 9 způsobů, jak se zbavit celulitidy...

Video se připravuje ...
9 způsobů, jak se zbavit celulitidy • VIDEO: iStock.com/Markéta Tošnarová/Yokohana

Existuje hned několik způsobů, jak proti celulitidě bojovat, všechny ale nezabírají tak, jak většinou očekáváme. Na trhu najdete nepřeberné množství krémů a gelů, většinou se však jedná o marketingový tah a požadované výsledky se často vůbec nedostaví. Na celulitidu tak nejvíc zabírají zdravá a kvalitní strava, dostatečný pitný režim a pohyb. Skvěle fungují také lymfatické masáže nebo maderoterapie. A právě poslední metodu jsme se rozhodly vyzkoušet. 

Maderoterapie? My říkáme ano!

V překladu se jedná o terapii dřevem, jelikož madera představuje druh španělského dřeva, které se při masírování používá. "Maderoterapie je masážní technika pomáhající redukci tuku, bojuje proti celulitidě a při pravidelnosti má velmi výrazný a pozitivní efekt na detoxikaci lymfy, odstranění otoků a zpevnění kůže a podkoží, stimuluje tvorbu elastinu a kolagenu. Kromě estetického vlivu působí pozitivně také na psychiku člověka, vyrovnává energie a snižuje stres," říká Michaela Novotná z dámského fitness centra Lady Body Fit.

Při celulitidě dochází ke zvětšení objemu podkožních tukových buněk, ty jsou vytlačovány proti povrchu kůže, a vytváří tak na ní ďolíčky. V těchto místech je tak značně omezen průtok krve a lymfy. A právě maderoterapie je jedna z nejúčinnějších masáží proti celulitidě, protože se dané místo skvěle prokrví, tím se urychlí látková výměna, dochází k jemné stimulaci lymfatického systému, čímž se uvolní nahromaděné toxiny. Pokožka se tak zbaví díky masáži nerovností v podkoží, a tím se zmírní vzhled pomerančové kůže. Maderoterapie není vhodná pro těhotné a kojící ženy, pro osoby trpící trombózou nebo srdečním onemocněním. Vyhýbejte se jí také v případě, že máte křečové žíly, trápí vás dermatitida nebo nadměrná kožní citlivost.

Kouzelné dřevo

K masáži se používá hned několik různých dřevěných válečků, které se díky různé velikosti a tvaru perfektně přizpůsobí každé části těla. "Každý váleček je anatomicky navržený nástroj ze dřeva, díky kterému je procedura 100% přírodní a hypoalergenní. Každý váleček je jinak navržen a každý jinak prokrvuje podkoží. Proto je účinnější, když jich je více a střídají se," vysvětluje Michaela Novotná. Může se stát, že pro někoho bude masáž pomocí těchto válečků mírně bolestivá. Přesto se jedná o bolest, která se dá v pohodě snést a která se po pár okamžicích promění v příjemný pocit. A vy si masáž opravdu užijete. Můžete si vybrat, zda bude ošetření trvat třicet, nebo šedesát minut.

Obecně se doporučuje na maderoterapii chodit alespoň jedenkrát až dvakrát týdně. Záleží na tom, jak moc vás celulitida trápí. Viditelné výsledky můžete zaznamenat po 5 až 10 návštěvách, a pokud si přejete udržet efekt co nejdéle, doporučuje se opakované ošetření jednou až dvakrát měsíčně. Mějte však na paměti, že pouze maderoterapie vás vašeho problému nezbaví. Je potřeba dbát na zdravý jídelníček, dostatečně pít a taky se trochu hýbat. 

Zábaly Body Wraps

Pokud se chcete zbavit celulitidy, a k tomu ještě několika centimetrů z pasu, boků nebo zadku, skvělou volbou bude kombinace maderoterapie se zabály Body Wraps. Jedná se o tělové zábaly, které přispívají k zeštíhlení postavy. "Tato metoda napomáhá ke zpevnění pokožky, detoxikaci a k odplavení nadbytečné vody z těla. Zábaly zabraňují tvorbě nových tukových buněk, remineralizují a čistí pokožku, hydratují kůži a stimulují úbytek stávajícího tuku," vysvětluje Michaela Novotná.

Tyto zábaly vás nezbaví přebytečného tuku, to bez pohybu zkrátka nejde. Zbaví vás ale zadržené vody, a vy tak budete o pár centimetrů štíhlejší. Body Wraps absolvujte například v případě, že se chystáte na dovolenou a chcete v plavkách vypadat fit. "Pravidelnost je podobná jako u maderoterapie. Ze začátku doporučujeme návštěvy po týdnu, cca 3 až 6 návštěv, a poté pro dlouhodobé udržení výsledků proceduru jednou až dvakrát měsíčně zopakovat," dodává Michaela Novotná.

Nejlepší přípravky na celulitidu pořídíte za výhodné ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

Autor: Aneta Valešová