Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Přemýšlíte, co s vlasy? Tohle je jeden z nejžádanějších letošních účesů

18. května 2022 | 06:00

Každou z nás to občas popadne – zatoužíme po změně, a tak měníme šatník a často změnou projdou také naše vlasy. Pokud i letos chcete zkusit něco nového, máme pro vás žhavý tip. A co je na tomto účesu úplně nejlepší? Není s ním žádná práce a nosit ho může každá žena!

Letošním vlasovým trendem jsou dlouhé lokny s ofinou. Účes, na který nedají dopustit hlavně Francouzky. Zatímco před pár lety by pro někoho mohl být takový účes celkem nuda, dnes toužíme mít s vlasy co nejméně práce, ale přitom chceme, aby vypadaly hezky a zdravě. Právě proto se klade tak velký důraz na kvalitu vlasu, protože díky tomu pak bude vlastně jakýkoliv střih vypadat skvěle. Správná a kvalitní péče je proto naprostý základ. 

Vzrušující účesy, které pofrčí v roce 2022! Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Vzrušující účesy, které pofrčí v roce 2022 • VIDEO: Videohub

Jakou ofinu zvolit?

Dlouhé lokny s ofinou patří mezi nenáročné, ale přitom efektní účesy. Působí vzdušně, hravě, ale i romanticky. Možná si říkáte, že tento účes není nic pro vás. Pravdou ale je, že má několik variant, a tak si každá žena najde tu svou. Pokud jste majitelka rovných vlasů, skvěle vám bude pasovat prostříhaná ofina, máte-li vlasy vlnité či kudrnaté, ponechte ofině její přirozenost a nechte ji také vlnitou. Ofinu můžete nosit do čela, na bok nebo ji můžete nechat sestříhat do oblouku, aby vám rámovala obličej. Možností je opravdu spousta. Pokud nepatříte mezi majitelky dlouhých loken, nezoufejte. Ofina bude skvěle ladit také s mikádem, které se řadí mezi nejvíce trendy účesy už několik sezon. 

Pokud vás tento účes oslovil a chcete ho vyzkoušet, poraďte se nejprve se svým kadeřníkem. Ten vám doporučí, jaký střih ofiny pro vás bude ten pravý. Doma už pak stačí vlasy vysušit pomocí kulatého kartáče, v případě vlnitých vlasů pomocí difuzéru nebo je můžete nechat uschnout jen tak. Nedbale elegantní vzhled, který tak může vzniknout, je právě to, oč tu běží.

Autor: Aneta Valešová