Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nový přístup k omlazování rozděluje lidi na čtyři typy. Víte, který jste vy?

  • 10. prosince 2021 | 06:00

    Kůže je zrcadlem duše. Na základě antické typologie rozděluje Méthode Physiodermie lidi do čtyř různých základních typů. Posuzují se stavba těla, svaly, struktura vlasů, pleť a také charakterové rysy. V rámci diskuse o anamnéze a v kombinaci s dermasnímkem je terapeut schopen rozlišit nervový, žlučový, krevní a lymfatický typ. Na základě této analýzy lze sestavit individuální plán a odvodit personalizované složení séra s účinnou látkou. V závislosti na typu a potřebách pleti jsou aktivní složky smíchány, vrstveny nebo aplikovány čisté.

    Laboratoř ve Švýcarsku již od roku 1974 zkoumá a vyvíjí celostní léčebnou a preventivní, individualizovanou péči o pleť. Horst Untermoser ovšem přišel ještě s dalším krokem, který spojuje péči o pleť se speciální stravou JBalance. Existuje zatím jediné místo, kde se vám této péče dostane, a tím je spa hotel Jagdhof v Stubaital v Tyrolsku. Mají zde i tři tisíce metrů čtverečních lázeňského areálu, takže po pár dnech tady se budete cítit přímo božsky. Nevěřila byste, že zkušeným odborníkům stačí chvilka konverzace a pohled na vás a přesně dokážou určit, k jakému typu patříte. Zkuste se zařadit podle následujících charakterizací.

  • Nervový

    Typy podle physiodermie
    Autor: SPA hotel Jagdhof

    Obličej: trojúhelníkový se širokým čelem a tenkými úzkými rty, povislé linie obličeje.

    Stavba těla: dlouhé a hubené s útlými rameny. Úzký, dlouhý trup s málo výrazným nebo žádným pasem s úzkou pánví. Dlouhé, hubené nohy. Svaly jsou nedostatečně vyvinuté a celkově i celá struktura kostry je slabá.

    Kůže: nažloutlá a pocitově chladná a suchá.

    Obecné vlastnosti: nervová morfologie označuje bystrého a abstraktního myslitele, který je nezávislý, intuitivní, dynamický a stabilní. Může mít ale sklony k nervozitě, subjektivní iracionalitě, kritice, netrpělivosti. Bývá podrážděný, úzkostný, přísný a cynický.

    Video se připravuje ...
    Ideální ženská postava napříč historií • VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Xrp0zJZu0a4

  • Žlučový

    Typy podle physiodermie
    Autor: SPA hotel Jagdhof

    Obličej: čtvercový nebo obdélníkový s jemnými, úzkými nebo středně silnými rty.

    Stavba těla: harmonický vzhled se středně vyvinutou stavbou kostry a dobře vyvinutým svalstvem. Široká, hranatá a rovná ramena. Štíhlý a dobře proporcionální pas i hrudník a pěkně tvarovaná pánev (méně široká než ramena).

    Kůže: nažloutlá až olivová a pocitově teplá a suchá.

    Obecné vlastnosti: žlučová morfologie naznačuje dynamického, praktického, objektivního, precizního, metodického, ambiciózního člověka s dobrou sebekontrolou. Může být ovšem také prostý, hrubý, vytrvalý, netrpělivý, nekompromisní a autoritářský a má sklony k emocionálním výbuchům.

  • Krevní

    Typy podle physiodermie
    Autor: SPA hotel Jagdhof

    Obličej: oválný, šestiúhelníkový se silnými, červenými rty a širokou retní linií.

    Stavba těla: robustní a stabilní s širokou a silnou kostrou. Pevné, zaoblené svaly. Držení těla mírně pokrčené. Horní část těla je výraznější než spodní a má kvadratický tvar. Hrudník je dobře vyvinutý a pánev široká a vysunutá dopředu.

    Kůže: růžová a pocitově teplá a vlhká.

    Obecné vlastnosti: krevní morfologie odhaluje dynamického optimistu, který má tendenci hledat souhlas a potřebuje ujištění. Tito lidé jsou ale také praktičtí, realističtí, nezávislí, temperamentní, vášniví, společenští, rozhodní, netrpěliví, impulzivní a neklidní.

  • Lymfatický

    Typy podle physiodermie
    Autor: SPA hotel Jagdhof

    Obličej: kulatý s měkkými, světlými rty, jejichž koutky směřují dolů.

    Stavba těla: baculatá a kulatá se silnou kostní strukturou a slabým svalstvem často skrytým pod vrstvou tuku a zadržené vody. Oblast pánve, která je velká, má také tendenci hromadit tekutiny. Ramena jsou úzká a svěšená. Horní část těla je velká, krátká a postrádá pas. Hrudník je dobře vyvinutý a má tendenci klesat.

    Kůže: bílá až průhledná, na pocit chladná a vlhká.

    Obecné vlastnosti: lymfatická morfologie označuje praktickou a realistickou povahu se silným smyslem pro komunitu. Lymfatické typy jsou velice přizpůsobivé, stabilní, klidné, trpělivé a metodické. Zároveň však tito lidé mohou být i pasivní, pomalí, nerozhodní a podezřívaví. Jsou to tradicionalisté, kteří nedůvěřují změnám.

Diskuse ke článku
.