Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Neuvěříte, co lze všechno vyčíst z vaší tváře! Jací doopravdy jste?

  • Co o vás prozradí obličej?
    2. října 2021 | 06:00

    Není vždy třeba dívat se do horoskopů nebo do karet. Mnohé toho totiž prozradí vaše tvář…

    Tvar obličeje, velikost uší, tvar obočí, ale i barva vlasů. To jsou všechno věci, které o druhém prozradí maximum. Pokud se naučíte číst z tváře, na první pohled můžete odhadnout, s jakým člověkem máte tu čest (nebo to, jací jste vy sami), a jen máloco vás překvapí. Tvář a své rysy prostě neošidíte! 

  • Tvar obličeje

    Kulatý

    Jste citliví, pečliví, máte rádi ve všem pořádek. Máte rozvinutou fantazii, rádi si představujete věci dřív, než je prožijete. A to platí i o sexu! Ve vztazích jste věrní, potřebujete ke spokojenosti dlouhodobý a stabilní vztah.

    Protáhlý

    Jste praktičtí, nic nenecháváte náhodě, všechno musíte mít propracované do detailů. Velmi rádi se posloucháte, máte narcistické sklony. Rádi se hádáte, ve vztazích jste výbušní a hádaví, a proto s nimi můžete mít nejeden problém.

    Oválný

    Jste vyrovnaní, klidní, vždy jednáte s chladnou hlavou. Jen tak něco vás nerozhodí, velmi dobře se umíte ovládat. Vaší slabou stránku ale je, že jste málo aktivní a jen málokdy uděláte něco pro to, abyste si splnili své sny. Ve vztazích jste submisivní, potřebujete dominantního partnera.

    Trojúhelník

    Jste intelektuálně založení, o všem přemýšlíte. Máte v sobě energie na rozdávání, svým temperamentem umíte nakazit druhé. Býváte velmi kreativní, baví vás vymýšlet nové věci. Ve vztazích jste ale nestálí, jakmile vás někdo nebaví, hned mu to dáte najevo a hledáte dál.

    Čtverec

    Jste rození analytici, všechno pitváte tak, že je to až druhým nepříjemné. Vaším negativním rysem je agresivita – neumíte věci řešit v klidu, ihned vybuchnete. Zároveň jste velmi dominantní a kvůli tomu máte problémy najít si přátele i partnera, který to s vámi vydrží.

    Obdélník

    Jste komunikativní, umíte jednat s lidmi. Velmi snadno navazujete kontakty, patříte mezi oblíbence ve společnosti. Co vám může ublížit, jsou vaše příliš velké ambice. Když chcete, umíte jít přes mrtvoly – a to se může vymstít. O samotě také často upadáte do splínů a depresí.

  • Vlasy

    Blond

    Jste sebevědomí, nedáváte najevo slabost. Věříte si ale někdy až příliš – to na vás lidé mohou kritizovat. Kvůli své naivitě a důvěřivosti se necháte snadno oklamat.

    Černé

    Klidní a vyrovnaní, takoví jsou ti, jejichž přirozená barva vlasů je černá. Jsou-li vlasy rovné, jste spíše pesimisté se sklonem k melancholii. Naopak kudrnaté vlasy ukazují na veselou a optimistickou povahu.

    Hnědé

    Jste citliví a romantičtí a tak trochu dobrodruhové. Rádi cestujete, a čím dál, tím lépe. Vaší výhodou je samostatnost, spolehlivost a velmi dobrá schopnost komunikace.

    Zrzavé

    I když si to nechcete přiznat, jste hádaví a hašteřiví, není snadné se s vámi domluvit. Jste energičtí, silní a pevní v kramflecích. Pokud máte navíc bledou kůži, máte velkou představivost a sklon k poetismu.

    Tip na video: Jaký účes vám bude nejvíce slušet? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Čelo

    Vysoké

    Jste pečliví a vytrvalí, snadno dosáhnete úspěchu. Máte velmi dobrou paměť a výborné nadání pro studium. Ti, kteří mají čelo nejen vysoké, ale i široké, bývají velmi úspěšní – v životě i v práci.

    Nízké

    Necháváte se řídit intuicí, kterou máte velmi silně rozvinutou. Jednáte spontánně, nad věcmi příliš nepřemýšlíte. Většinou vám to ale vychází. Máte-li nízké čelo s velkým množstvím vrásek, jste nadmíru zádumčiví a přemýšliví.

  • Obočí

    Vysoko posazené

    Je-li obočí příliš vzdálené od očí, ukazuje to na nerozhodnost a zároveň také velké nadšení, se kterým je člověk schopný se do všeho vrhnout. Problémem ale je, že věci většinou nedokážete dotáhnout do konce.

    Husté a výrazné

    Jste velmi ambiciózní a sebevědomí. Dokážete druhé nadchnout pro své myšlenky a plány, kterých se snažíte dosáhnout – v tom jste velmi pečliví. Jdete si za svým s maximálním úspěchem – daří se vám ve všem, na co sáhnete.

    Úzké a nenápadné

    Jste nekonfliktní, neradi se hádáte. Jste přizpůsobiví, ale máte rádi svůj klid – neradi jdete do nějakých prudkých změn a experimentů. Máte rádi své jisté – dobrodružství a vzrušení není nic pro vás.

    Rovné

    Jste sebevědomí a vyrovnaní, a tím na sebe dokážete strhnout pozornost, lidé vás mají rádi a vaši společnost hojně vyhledávají. Protože jste velmi inteligentní, je jasné, že se budete řídit rozumem. Jím se rozhodujete a ten u vás převládá nad city. Máte rádi klid a své zázemí, nejednáte impulzivně, nejste typ, který by se nechal strhnout davem.

    Výrazný oblouček

    Jste velmi obětaví a přátelští, rádi pomáháte druhým. Jednáte tak, jak to cítíte, přirozeně, nestrojeně, zkrátka si na nic nehrajete. A to na vás také druzí oceňují. Působíte na ně velmi důvěryhodně, a to je taky důvod, proč se vám rádi svěřují a čekají radu, kterou jim dáte.

  • Oči

    Modré

    Nositelé očí v odstínech modré bývají klidní, laskaví, ale také energičtí. Jsou upřímní, ale bez touhy druhého zranit. Rozhodně nejsou závistiví. V partnerských vztazích sází na věrnost a porozumění.

    Hnědé

    Tato barva patří atraktivním a sebevědomým jedincům. Mají rádi jednoduchost a přímost, ale jsou také velmi tvořiví a mají fantazii. Ve vztazích jsou spíš nezávislí, rádi si užívají života. Ti, kdo mají oči až do černa, jsou pak velmi smyslní a vášniví.

    Zelené

    Patří lidem spontánním a temperamentním. Zelenoocí jedinci jsou velmi inteligentní a zvídaví, často se vrhají do dobrodružství. Ve vztazích nesnášejí monotónnost a nudu, ale také dovedou být velmi žárliví.

    Šedé

    Nositelé šedých očí jsou rození vůdci. Jsou hodně dominantní, ale nemají sklon k agresi. Mají velkou fantazii, dovedou se pro věc snadno zapálit, ale vytrvalost není jejich silná stránka. V lásce jsou velmi vynalézaví, ale i vytrvalí.

    Tip na video: Jaké kosmetické trendy ovládnou podzim? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Nos

    Dlouhý

    Jste ctižádostiví, upřímní, zodpovědní, ale i společenští se smyslem pro humor, ale i pro spravedlnost. Dokážete dobře odhadnout, co je pro vás dobré, a co ne. Když si něco umanete, nikdo s vámi nehne – jste velmi tvrdohlaví. Jste rození vůdci.

    Malý

    Nemáte přirozenou autoritu a celý život se s tím snažíte bojovat. Je pro vás velmi těžké získat si respekt u druhých. Jste rádi ve společnosti, ale jejím středem nikdy nejste – držíte se spíš v ústraní a rádi nasloucháte druhým. Jste spíše plaší a lidi si dlouho držíte od těla, než je pustíte blíž k sobě.

    Římský

    Tak se označuje výrazný nos, který má v horní části hrbol. Máte-li jej, jste dominantní, autoritativní, neradi se podřizujete. Nenecháte se ovládat druhými, musíte mít vždy a ve všem navrch. Máte rádi peníze, jste šetrní a neradi jimi plýtváte. Potřebujete mít rezervy pro sebe.

    Rovný

    Jste spolehliví a velmi disciplinovaní. Umíte si stanovit cíle a myšlenky, jít za svým a dosáhnout toho, po čem toužíte. Býváte velmi úspěšní. Má-li nos špičku zahnutou dolů, máte melancholickou povahu, jste velmi přející a závist je vám cizí.

    Špičatý

    Jste velmi zvídaví, do všeho rádi strkáte nos. Zároveň ale máte problém se spolehlivostí – na tu si u vás mnozí stěžují. Je-li špička zahnutá dolů, jste chladní, bez emocí, neumíte dávat najevo cit, k lidem jste odměření a nikoho si nechcete připouštět k tělu. Naopak směřuje-li špička nahoru, jste přátelští, otevření a laskaví.

    Široký

    Z čelního pohledu vypadá jako plochý, nepříliš vystouplý. Máte-li takový nos, jste spontánní, smyslní a společenští, rychle si najdete nové přátele. Jste ochotní, spolehliví, a pokud to jde, nezištně pomáháte druhým.

  • Uši

    Malé

    Čestnost, to je vaše základní vlastnost. Zároveň ale také plachost a rezervovanost. Čím jsou uši užší, tím víc se tyto vlastnosti prohlubují.

    Velké

    Síla, odvaha, ale zároveň i jistá dávka hrubosti a agrese. To si s sebou nesete, jsou-li vaše uši příliš veliké. Jste výbušní a velmi špatně se ovládáte.

  • Rty

    Plné

    Jste empatičtí a rádi pomáháte druhým. Mezi vaše kladné stránky patří bezpochyby velkorysost. Býváte dominantní a velmi smyslní. Je-li spodní ret o něco silnější než horní, ukazuje to sice na laskavý charakter, ale také to značí nerozhodnost. Pokud jsou rty plné, ale malé a spíše kulaté, pak to může ukazovat na sobeckost a velkou dávku pozornosti, kterou vyžadujete po druhých.

    Úzké

    Spíše než ve společnosti jste raději o samotě, býváte velmi trpěliví. Nechcete se vázat, potřebujete dostatek svobody. Jsou-li rty úzké a malé, pak to ukazuje na velkou nestálost ve vztazích. Takoví lidé rádi flirtují, vážný vztah nehledají a není pro ně podstatný. Je velmi těžké s nimi vydržet a také si je udržet.

    Výrazně vykrojené

    Pokud jsou rty výrazně vykrojené a zaoblené ve středu do tvaru srdce, ukazuje to na velkou dávku kreativity, na dobré komunikační schopnosti, ale také na vznětlivost a výbušnost. Jste nezávislí, důvěřiví, ale také svůdní a smyslní. K životu potřebujete lásku a obdiv partnera.

Autor: Monika Brabcová
Diskuse ke článku
.