Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

10 nejlepších balzámů, které ochrání vaše rtíky v podzimním počasí

  • 13. září 2021 | 06:00

    Podzim klepe na dveře a společně s příchodem chladnějšího počasí musíme přehodnotit i péči o pleť, rty nevyjímaje. Drsnější povětrnostní podmínky mají totiž často za následek dlouhodobě rozpraskanou kůži na a kolem našich úst, kterou jen tak něco nezklidní.

    Naštěstí je však na trhu dostupných mnoho balzámů, jež vám pomůžou vaše citlivé rtíky spolehlivě ochránit, hydratovat a v případě rozpraskání i pěkně rychle zahojit.  Z nich jsme pro vás sestavili přehled těch nejlepších deseti produktů, s nimiž chybu rozhodně neuděláte.

    Video se připravuje ...
    5 kroků k dokonalému odlíčení make-upu • VIDEO: Martin Molliy

  • Barry M Lip Rehab vyživující balzám na rty, notino.cz, 229,-

    Tenhle komplet veganský balzám s avokádovým olejem od britské značky Barry M je naprostá jednička. Je pořádně hustý, takže praktickým aplikátorem stačí nanést opravdu malé množství, které na rtech vydrží dlouhé hodiny. Dokonale hydratuje, hojí drobné prasklinky a jako bonus má krásný přirozený lesk, takže vaše rty zvýrazní a dodá jim plnost. Vhodný na denní pochůzky, ale i na noc jako výživná maska.

  • Kneipp Sensitive Care Almond & Candelilla balzám na rty, notino.cz, 135,-

    Německá značka Kneipp patří ke stálicím péče o pokožku. Není proto divu, že i jejich balzámy na rty jsou skvostné a tenhle s jemnou vůní mandlí není výjimkou. Tuhá tyčinka má pouze lehce mastnou konzistenci, která však překvapí neskonalou výdrží. Stačí pár tahů a vaše rty budou hydratované a chráněné před okolními vlivy po mnoho hodin. Balzám je také zcela veganský a pochvalu dostává i za krásné korkové balení.

  • Crazy Rumors balzám na rty Pumpkin Spice, veganbalzamy.cz, 87,-

    Máme radost, že produkty americké značky Crazy Rumors jsou konečně dostupné i na českých e-shopech. Jejich balzámy jsou totiž naprostými unikáty v našem podzimním výběru. Nejen, že jsou veganské, jsou taky ručně šlehané z nejčerstvějších ingrediencí. Základem každé tyčinky je výživné bambucké máslo a jejich vůně i příchuti jsou bez jakýchkoliv chemických přísad. Zaručují vám tak nejen dokonalou, ale také čistě přírodní péči o rty a etické zpracování. Příchutí, vůní a barev mají tolik, že je opravdu těžké vybírat – pro podzim se ale nejvíce hlásí o slovo tahle jejich dýňová varianta.

  • Kiehl´s Lip Balm #1, kiehls.cz, 240,-

    Tenhle balzám je klasika značky Kiehl´s už od 60. let a číslo 1 v názvu mu právem patří. Kromě důkladné hydratace je totiž i skvělým ochráncem vašich rtů proti větru a dešti. Obsahuje skvalen (výtažky z oliv) a taky pro kůži velice prospěšný vitamín E. S menší vrstvou docílíte na rtech průhledného efektu, při pořádné dávce je tento balzám ale spíše bílý, a proto ho hojně aplikujte hlavně před spaním.

  • Alverde NATURKOSMETIK maska na rty s bio medem, DM drogerie, 69,-

    Na stoprocentně přírodní vegan kosmetiku alverde z DM drogerií jste už určitě někdy narazili. Tahle jejich maska na rty je ale teprve něco. Kromě bio medu obsahuje i bambucké máslo a ricinový olej, což jsou složky, které vaše rty výrazně hydratují a zároveň na nich vytvoří ochranný film, jímž neproniknou žádné výstřelky podzimního počasí. Skvěle se hodí nejen jako noční výživná maska, ale také jako balzám na denní použití.

  • Mario Badescu, Lip Balm Original balzám na rty, sephora.cz, 168,-

    Mario Badescu exceluje kromě pleťové péče i starostlivostí o rty. Balzám této značky má nejen hydratační, ale i ochranný a vyhlazující efekt. Obsahuje totiž směs toho zdaleka nejlepšího, co můžete na své rty nanést – kakaové máslo, kokosový olej, bambucké máslo, mandlový olej a vitamín E. Těžko tak budete hledat účinnější ochranu pro vaše rty v divokém podzimním počasí. Vyhlazující efekt je určitě skvělým bonusem, který spousta z nás ocení jako podklad pod výrazné rtěnky, jež citlivou kůži často vysušují a krabatí.

  • Carmex Classic balzám na rty v tubě, notino.cz nebo vaše oblíbená drogerie, 63,-

    Američani jsou zřejmě opravdovými přeborníky mezi výrobci balzámů. Značka Carmex je už od 30. let minulého století stálicí v péči o rty, a proto jejich Classic balzám rozhodně nikdy nezklame. Obsahuje kakaové máslo pro hydrataci, včelí vosk pro dokonalou ochranu po celý den a jako přídavek drobnou dávku mentolu, která rty příjemně osvěží. Carmex Classic lze používat kdykoliv během dne, ale i jako výživnou masku přes noc a v poměru cena výkon rozhodně patří mezi to nejlepší, co pro vaše rty seženete.

  • Blistex Ultra SPF 50 hydratační balzám na rty, notino.cz, 114,-

    Rty je potřeba chránit nejen před nepřízní počasí, ale také před UVA a UVB zářením. Své o tom ví i značka Blistex, a tak přišla s tímhle ultra hydratačním balzámem s přídavkem ochranného faktoru SPF 50+. Kromě důkladné péče o vaše rty vám tak tenhle produkt dopřeje i efektivní štít před sluníčkem, které i během podzimu a zimy dokáže napáchat na vaší pleti zbytečnou škodu. Je tedy ideálním pomocníkem nejen ve městě, ale i při výletech do hor, kde je sluneční záření tradičně nejsilnější.

  • Burt’s Bees Lip Care balzám na rty s medem, notino.cz, 68,-

    Med je hlavní složkou i tohoto výjimečného balzámu. Je sladký, krémový a nádherně voní. Kromě toho je ale i 100% přírodní – v jeho složení najdete včelí vosk, slunečnicový a kokosový olej i vitamín E. Tato kombinace vám zaručí skvělou hydrataci i pořádně silnou ochranu rtů po celý den. Pokud patříte mezi příznivce hesla, že v jednoduchosti je krása, právě tenhle balzám bude vhodným společníkem pro vaše rty během podzimu i zimy.

  • Drunk Elephant Lippe Balm balzám na rty, sephora.cz, 460,-

    Poslední z našeho výběru je balzám sice dražší, za jeho cenou ale stojí zářné složení a naprosto perfektní výkon. Obsahuje směs avokádového a mongongového oleje, tripeptidy a mořské řasy, díky nimž zůstanou vaše rty hydratované po celý den. Ve výbavě má ale i vitamín C a listy zeleného čaje s vysokým obsahem antioxidantů, které chrání před faktory z okolního prostředí způsobující předčasné stárnutí pleti. Balzám s takhle bohatým složením doopravdy stačí aplikovat jednou denně, přičemž si můžete být jistí, že o vaše rty bude dokonale postaráno.

    Balzámy pro krásné a vláčné rty pořídíte za najlepší ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

     

Autor: Nia
Diskuse ke článku
.