Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Poslední záblesky léta s hravým líčením: To nejlepší z pestrobarevného make-upu

28. srpna 2021 | 06:00

I když to podle aktuálního počasí vypadá, že léto nám za chvíli definitivně zamává na rozloučenou, právě teď nastává ten správný čas pořádně si poslední teplé dny užít. U líčení to platí dvojnásob!

Video se připravuje ...
Nebojte se barev po čtyřicítce! Expertka prozradila, která vás omladí!

Proč si zvolit barvy?

V make-upu dnes není tabu už vůbec nic. Barevné řasenky, linky nebo rtěnky už dávno nepatří jen do nočních klubů a na letní festivaly. To, co bylo dřív považováno za extravagantní či výstřední, si dnes s klidem můžete vzít i do nudné šedi kanceláře, na pracovní schůzku nebo nedělní rodinný oběd. Pozornosti svého okolí se tak zaručeně nevyhnete, a navíc můžete díky pestrobarevnému make-upu popustit uzdu své fantazii a kreativitě.

Barevné líčení je obzvláště skvělé jako náhrada dalších doplňků nebo k vytvoření barevného akcentu vizáže. I ten nejnudnější outfit oživíte, když vaše rty nebo oči zahrají výraznými barevnými odstíny nebo linkami. U monochromatického oblečení můžete správnou dávkou barvy na obličeji nebo rtech zase vytvořit výrazný kontrast, který přitáhne pohledy. V neposlední řadě můžete barevný make-up beze zbytku ladit s barvami svých svršků nebo vlasů, čímž svůj celkový styling perfektně sjednotíte.

Skvělou inspiraci můžete načerpat například od talentované české vizážistky a beauty influencerky Kateřiny Koki Mlejnkové, která barevné líčení zvládá na výbornou.

Stíny, linky, rtěnka nebo lak?

A proč ne klidně všechno najednou? Pokud máte odvahu a chuť experimentovat, tak výraznými barvami, jako jsou modrá, fialová, růžová, zelená nebo žlutá, můžete klidně ozdobit víčka, tváře, rty i prsty. Dbejte však samozřejmě na to, aby vámi zvolené odstíny barevně ladily, a váš obličej se tak nestal jen chaotickou změtí pestrobarevných pigmentů.

Pokud chcete vsadit na jistotu, svůj look určitě skvěle oživíte volbou jedné výrazné barevné varianty. Ať už to bude lak na nehty nebo jen linka v netradičním odstínu doplněná „klasickým“ zbytkem líčení, chybu určitě neuděláte. To samé platí u barevných rtěnek – v kombinaci se střízlivějším zbytkem make-upu skvěle vyniknou a perfektně obohatí váš vzhled.

Jestli se na výrazné barvy v obličeji necítíte nebo jen preferujete styling, jehož aplikaci se nemusíte věnovat každý den, skvělou volbou jsou laky na nehty. Jsou méně nápadné než například barevné rty, dlouho vydrží a zaručeně oživí váš každodenní (nejen) letní vzhled.

Další inspiraci rozhodně načerpáte i na Instagramu kreativní britské vizážistky a vítězky 3. série vizážistické soutěže Glow Up (Netflix, 2021) Sophie Baverstock.

Dekorativní kosmetiku za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

V následující fotogalerii jsme pro vás připravily to nejlepší z barevného líčení. Rtěnky, paletky stínů, barvicí pigmenty, linky, řasenky i laky na nehty – právě za tyhle produkty, za jejich výraznou pigmentaci a skvělou výdrž dáváme ruku do ohně. >>>

 

Autor: Nia