Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

23 video návodů, jak kreativně uvázat šátek do vlasů. Teď už to konečně zvládnete!

9. května 2020 | 06:00

Drobné doplňky rozzáří celý outftit, a dokážou to i ty vlasové! Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou ženské krásy. Naučte se kreativně vázat šátek do vlasů podle video návodů, našly jsme ty pro začátečníky i pokročilé.

Vlasové doplňky, jako jsou ozdobné sponky, mašle, stuhy, čelenky či objemné gumičky, se staly poslední dobou velkým módním trendem. Rozzáří totiž váš denní look a ležérní úpravě vlasů dodají punc dokonalosti a elegance. V teplých měsících volíme vlasové šátky, ale ne vždy si víme rady, jak je správně upevnit a zakomponovat do účesů.

Účesy se šátkem pro začátečnice i pokročilé

Vyhledaly jsme pro vás 23 návodů, které zvládnou úplné začátečnice i ty, které už obratně zvládají poněkud složitější účesy. Ideální volbou pro všechny budou nízce posazený cop či culík obohacený o barevný šátek či messy bun, ležérní drdol, který ovládl vlasové trendy. Je to navíc ideální letní účes k vodě nebo na posezení s přáteli.

Nejlepší materiál, tvar a rozměry

Ve vázání šátků se však může vyskytnout problém. Většinou v obchodech naleznete saténové, které můžou při vázání na vlasech klouzat. Pinetky při tomto vlasovém stylingu budou tedy nezbytností, pokud se chcete cítit komfortně a jistě. Alternativou jsou bavlněné šátky či úzké stuhy z neklouzavého materiálu. Saténu se ale bát nemusíte, s námi to hravě zvládnete!

Ideálním tvarem jsou čtvercové šátky rozměrů 55 x 55 cm, které se přeloží napůl do trojúhelníkového tvaru a poté se od malého cípu srolují do podlouhlé šňůrky. A stejně jako pinetky se vám bude hodit ještě lak na vlasy!

Šátek ve vlasech musí být výrazný!

Se vzory šátků se nemusíte příliš omezovat. Buďte kreativní a nebojte se barevnosti. Sáhněte bez obav po výrazné barevné paletě, puntících, zvířecích vzorech, batice, proužcích nebo květinách. Uděláte radost nejen sobě, ale i svému okolí! Tak co, jste připravená?

Podívejte se také do naší fotogalerie na výběr těch nejkrásnějších vlasových šátků. Malá investice, která udělá velkou parádu! Naleznete zde i několik jednoduchých účesů, které s pomocí tohoto malého doplňku vytvoříte.

Autor: Žaneta Podlahová