Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Roušky, které mají styl! Kde si je můžete koupit a za kolik?

8. května 2020 | 06:00

Je asi jasné, že roušky tu s námi ještě nějakou dobu budou. A i kdyby se pravidla pro jejich nošení trochu uvolnila, počítáme s tím, že si je budeme muset nasadit v obchodě, autobuse nebo třeba při cestě letadlem. Mnoho šikovných lidí i obchodů se této situaci přizpůsobilo a začalo vyrábět módní roušky. Kde se dají koupit?

To, že musíme nosit roušku, neznamená, že si na svůj obličej přiložíme cokoliv. Jistě už jste také přemýšlela nad tím, jak roušku sladit s oblečením, a důležitý je vedle funkčnosti i komfort. Určitě si nebudeme pořizovat roušku na jedno použití, která stojí ve výsledku stejně jako ta, kterou můžeme po vyvaření používat opakovaně.

Když se vám nechce roušky šít a zrovna neznáte nikoho ve svém okolí, kdo by měl šikovné ruce, je na čase prohledat obchody, které roušky zařadily mezi své zboží.

Na začátku pandemie se některé módní domy jako Prada nebo Louis Vuitton zapojily do akce na výrobu roušek pro zdravotníky. Mnoho značek pak začalo roušky prodávat i veřejnosti.

Roušky začaly šít i známí návrháři, a to ze zbytků látek ze svých kolekcí. Chybějící díra na trhu se tak rychle zaplnila. Česká módní firma Poner, která začínala prodejem spodního prádla a plavek v nočních klubech a vypracovala se až na zakázkové šití pro celebrity, se rozhodla vyrobit roušku pro náročnější zákazníky, kterým nevadí "vyhodit" za ni až pět tisíc korun. Taková rouška je ručně vyšívaná a zdobená křišťálovými kamínky. Ve své nabídce mají ale i levnější kousky.

Zavřené kamenné prodejny poznamenaly všechny značky. Roušky se však staly pro e-shopy jejich hlavním zdrojem zisků. Podívejte se, kde si můžete roušku koupit. Našly jsme parádní kousky i na zahraničních webech, které k nám doručují.

Prozkoumejte je v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová